30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Büyükşehir'den bayram önlemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların huzurlu bir bayram geçirmesi adına bir dizi önlem aldı.

ULAŞIM
İstanbullular, 4 gün sürecek Kurban Bayramı boyunca ulaşımdan % 50 indirimli faydalanacak. İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküleri ile İDO’nun şehir hatları vapurları yüzde 50 indirimli hizmet verecek.

İETT; arife ve bayram günlerinde artacak yolcu yoğunluğuna paralel olarak otobüs sefer sayısını artıracak ve hizmetlerin aksamaması, normal ve ek seferlerin düzenli olarak yapılması için gereken bütün tedbirleri alacak. Vatandaşlarımız İETT ile ilgili sorunlarını; "245 07 20" no’lu telefona iletebilecekler.

Ulaşım A.Ş; Bayram tatili süresince tam kadro ve tam filo hizmet verecek. Bayramın dört günü boyunca metro, hafif metro ve tramvay seferleri, öğleden önce seyrek, öğleden sonraları ise ek seferlerle gerçekleşecek.

Vatandaşlar, her türlü sorun ve şikâyetlerini "444 00 88 no"lu telefonuna ve www.istanbul-ulasim.com.tr adresine iletebilecekler.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), sefer sayılarını artıracak ve rezervasyon tarihlerini genişletecek. Vatandaşlar, şikâyetlerini "444 4 436" no'lu telefona iletebilecekler ve aynı numaradan rezervasyon ve bilet satış işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ayrıca; biletler tüm Varan Turizm acentelerinden de temin edilebilecek. İDO’nun ücret tarifesi ve sefer programı, www.ido.com.tr adresinden görülebilir.

Ayrıca, yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısı artırılıcak, ana arterler ve meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak. Vatandaşlar zabıta konusundaki dilek ve şikâyetlerini "521 84 65" numaralı telefona iletebilecekler.

İSKİ
Tüm İstanbul’da tam kapasiteyle su verilecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirler ile nöbetçi ekip sayısı da artırılacak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için "Alo 185" ve "588 38 00 – 321 00 00" numaralı telefonlara müracaat edilebilecek.

İTFAİYE
İtfaiye ekipleri 24 saat görev başında olacak.

KURBAN SATIŞ NOKTALARI
Veteriner Müdürlüğü, belirlenen yerlerin dışında kurban satışının engellenmesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordine sağlayacak. Bu koordinasyon sonucu belirlenen satış ve kesim yerlerinde gereken denetim çalışmaları; bir veteriner hekim ve bir zabıtadan oluşan nöbetçi ekiplerle İstanbul genelindeki ilçelerde yapılacak.

Denetim ekipleri, bayram boyunca satış noktalarında sağlık denetimlerini yapacak, sağlığa aykırı durum tespitinde ilgili birimlerle işbirliği içerisinde gerekli yasal işlemler uygulanacak. Bayram süresince nöbetçi veteriner hekim bulundurulacak. Vatandaşlar şikâyetlerini "533 66 76" ve "533 77 01" no’lu telefona bildirilebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kurban satış yerlerinde denetim faaliyetlerini sürdürecek. Ekip sayısını normal günlere kıyasla artırılacak. Zabıta Eeipleri, ilçe zabıta birimleriyle koordineli olarak çalışacak.

Sağlık İşleri Müdürlüğü; kurbanların sağlık kontrollerinin yapılması ve kesimlerden sonra hijyenik önlemlerin alınması için gerekli tedbirler alınacak.

Edirnekapı’daki Zabıta Müdürlüğü biriminde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komuta Merkezi, bayram süresince hizmet verecek. Merkezde, ilgili birimlerden birer nöbetçi bulunacak ve ilçe ve ilk kademe belediyeleri ile irtibat halinde olunacak.

Toplu kurban kesim yerlerinde veya kendi özel mülkünde, bahçesinde kurban kesimi yapıp çevreyi kirletenlere veya kaçak olarak umuma açık yerde kesim yapanlara, ilgili kanunlar doğrultusunda yasal işlem uygulanacak.

Park, cadde, sokak ve meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılmasına izin verilmeyecek, yapanlara ise belediye zabıtasınca müdahale edilecek.

ACİL DURUMLAR İÇİN
Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü; hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek. Sağlık komuta merkezinde ve tüm acil yardım istasyonlarında yeterli sayıda sağlık ekibi ve ambulans bulunduracak.

Ayrıca; mezarlıklar normal mesai saatinden önce ziyarete açılacak ve dilencilerin, ziyaretçileri rahatsız etmemesi için Mezarlık Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü koordineli çalışacak. Mezarlıklar Müdürlüğü, bayram süresince cenaze işlemlerini aksatmadan devam ettirecek
 

...
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 11:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?