6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Büyükşehirden Deprem Hazırlıkları

İmar Müdürlüğü; Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından koordinasyonu AKOM’a verilen 2004 İzmir İktisat Kongresi’nde sunulmak üzere hazırlık yapılan Afet Yönetimi Çalışma Grubu çalışmalarına da katkıda bulunuyor.

AB Mahalli İdareler Özerklik Şartı’nın bir gereği olarak yapılandırılması sürdürülen ve tartışmaya açılan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı ise, inceleme aşamasında.

 İmar Müdürlüğünün 2004 yılı içinde düşündüğü projeler ve hedeflerin başında; Müdürlük arşivindeki dosyaların sayısal ortama aktarılması, İlçe İmar Müdürlükleriyle bilgi alışveriş otomasyonunun kurulması ve bu yapının Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) tabanında olacak yapıda oluşturulması geliyor.

Bilgi İşlem Koordinasyon Müdürlüğünce yürütülen ve Kent Bilgi Sistemi’ne entegre olacak şekilde çalışmaları devam eden sistem, "İmar Otomasyon Sistemi" (İMOS) olarak adlandırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki imar hareketlerini harita üzerinden takip edebilme olanağını verecek, zaman ve işgücü tasarrufunu sağlayacak, etkin ve verimli çözümler üretecek olan "İmar Otomasyon Projesi" için, çalışmalar Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün katkılarıyla devam ediyor.

Bu kapsamda imar işlem dosyaları bilgisayar ortamına kaydedilmeğe başlandı. Çalışmalar tamamlandığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki binaların ruhsat ve diğer umum bilgi ve belgeleriyle işlemlerine bilgisayar ortamında ulaşma imkanı sağlanmış olacak. Aynı zamanda bu veriler Deprem Master Planı’nda önerilen afete hazırlanma çalışmalarına altlık teşkil edecek.

İmar Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerle, İBB Halka İlişkiler Müdürlüğü (Beyaz Masa) vasıtasıyla veya İmar Müdürlüğü’ne doğrudan intikal eden yazılı ve sözlü şikayetler yerinde incelenerek gerekli işlemler yapıldı, ilçeler ve diğer kurumlarla irtibat sağlandı.

İmar Müdürlüğü, 3030 sayılı kanun gereği ilçelerle imar uygulamalarında birlikteliği sağlayıcı karar alıp tereddüt edilen konularda imar mevzuatına uygun işlemler yapılmasını sağlıyor.

İlçelerle sağlanan bu birliktelik sonucunda, inşaat ruhsatına esas "Proje tTtescili" sayısında 2002 yılına göre yüzde 50’nin üzerinde artış sağlandı.


 

 




 

www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 15:46:44
Güncelleme :7 Şubat 2004 Cumartesi 16:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?