4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Büyükşehir'den Üniversite


Pakistanlı Bakan ziyaret ettiği Karaloğlu’nu Büyükşehir Belediyesi’nin ülkelerinde yaptırdığı üniversitenin açılışına davet etti. 

Keşmir’e okul yaptıran Büyükşehir’e teşekkür Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Pakistan Kaşmir Eyaleti Bayındırlık Bakanı Mohammad Sardar Yagoob Khan’ı konuk etti. 

Konuk Bakan, Karaloğlu’nu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Keşmir’de yaptırılan üniversitenin açılışına davet etti. 

EN BÜYÜK NİMET 

Büyükşehir Belediyesi Pakistan’ın Keşmir Eyaleti’nin Bayındırlık Bakanı Mohammad Sardar Yagoob Khan’ı Seka Park Otel’de ağırladı. Bakan Yagoob Khan, Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği Azad Jammu Keşmir Üniversitesi ile çok büyük bir yükün ortadan kaldırıldığını ifade etti. Üniversitenin Keşmir’de tek olduğunu belirten konuk bakan “Depremden sonra birçok yardım yapıldı. Fakat üniversitenin yapılması bize verilen en büyük nimet oldu” dedi. 

AÇILIŞA DAVET 

Seka Park’ta gerçekleştirilen ziyarette Genel Sekreter Münir Karaloğlu’na Başkan Danışmanı Ömer Polat, Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ali Yeşildal eşlik etti. Kocaeli’ne, Bölge Koordinatörü Mohammad Sardar Siddigue Khan ile gelen konuk bakan 3 milyon nüfuslu Keşmir Eyaleti’nde yapılan üniversitenin eğitim yönünden çok önemli olan eğitim hizmetini yerine getirdiğini belirtti. 1,5 senedir faaliyet veren üniversitenin sadece Keşmir vatandaşlarına değil, bütün Pakistan halkına yönelik olduğunu açıklayan Yagoob Khan, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini üniversitenin resmi açılışına davet etti.
Genel Sekreter Yardımcısı Münir Karaloğlu ise dost ülke Pakistan’a her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti. Deprem felaketi kaderinin her iki ülkede de yaşandığını ifade eden Karaloğlu, üniversite açılışı için Keşmir Eyaletine gelmek istediklerini söyledi. Konuk bakan daha sonra Seka Park’ı gezdi. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE 

8 Ekim 2005 tarihinde yaşadığı deprem sonrası hayatın felç olduğu Pakistan´a ilk yardıma koşanlardan biri de aynı acıyı yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmuştu. Büyükşehir Belediyesi, deprem sırasında binası yıkılan AJK Üniversitesi Muzafferabad Kampüsü´nü yeniden inşa etti. Toplam 25 dönümlük arazi üzerine 6 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan kampüs binası, çelik konstrüksiyondan yapıldı. Kampus içinde revir, kütüphane, laboratuar, kafeterya, öğretmen odaları, idari birimler ve derslikler bulunuyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 16:35:27
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 18:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?