7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Çakıcı'ya yardım ettiği iddia edilen eski MİT'çi serbest bırakıldı...

Alaattin Çakıcı'nın üzerinden çıkan sahte yeşil pasaportun sahibi olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alınan Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eski mensubu Faik Meral, öncelikle İzmir'de sorgulandı. İzmir'deki sorgusunun ardından geçtiğimiz Cuma akşamı İstanbul'a getirilen Meral'ın sorgusu burada da devam etti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Meral, ek gözaltı süresinin dolması üzerine saat 10.30 sıralarında Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.


İki polis nezaretinde adliyeye getirilen Faik Meral, koşar adımlarla içeriye alındı. 'Çete üyelerine yardım etmek' ve 'gıyabi tutuklu bir sanığın yerini polise bildirmemek' suçlarından savcılıkta ifadesi alınan Faik Meral'e öncelikle, yeşil pasaportun Alaattin Çakıcı'nın eline nasıl geçtiği soruldu.

Önceki ifadesinde, Viyana'da okuyan oğlunu ziyaret etmek için yeşil pasaportunun süresini uzattığını, bu sırada cezaevinden çıkan Alaattin Çakıcı'yı villasında ziyaret ettiğini ve pasaportunu bu sırada düşürmüş olabileceğini belirten Meral, bugün verdiği ifadede ise pasaportunun birileri tarafından alınmış olabileceğini öne sürdü. Meral'in ifadesinde, "Çakıcı ile en son bir sene önce görüştüm. Uzun süre yurt dışına çıkmadığım için pasaportumun ortadan kaybolduğunun farkına varamadım. Bu olayı ben de gazetelerden öğrendim. Pasaportumu düşürmüş olabilirim veya pasaportum birilerin tarafından alındı" dediği öğrenildi.

Savcılıkta yaklaşık 1.5 saat ifade veren Faik Meral, daha sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Faik Meral'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2004 Pazartesi 17:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?