3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Çalıntı otomobili taksi yaptılar

İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karamürsel'den çalınan otomobili sarıya boyayarak taksicilik yaptıkları öne sürülen 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişiler tutuklandı.

İstanbul Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde durumundan şüphelenilen bir ticari otomobil durduruldu.

Sürücü belgesi ve araç ruhsatının sorulması üzerine araç sürücüsü, taksinin kiralık olduğunu ve ruhsatın sahibinde olduğunu bildirdi.

Araç sorgulaması sonucu, plakanın başka bir araç üzerine kayıtlı bulunduğu, araçtaki motor ve şasi numarasının da Kocaeli Karamürsel'den 7 Kasım 2006 tarihinde çalınan bir otomobile ait olduğu ortaya çıktı.

Karamürsel'den çalınan aracın, aynı gün sarıya boyanarak, sahte plaka ve belge düzenlenip 8 Kasım tarihinde taksi olarak trafiğe çıktığı belirlendi.

“Ali D.” adına düzenlenmiş sürücü belgesi sahte olduğu belirlenen sürücü Ekrem Ç. ile aracın kendisine ait olduğunu öne süren ve sahte kira kontratı ibraz eden Nizamettin A. gözaltına alındı.

Jandarma karakolundaki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Ekrem Ç. ve Nizamettin A. tutuklanarak cezaevine konuldu.

a.a
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 00:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?