4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çaman son yolculuğuna uğurlandı

Kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ünlü tiyatro sanatçısı Hadi Çaman son yolculuğuna uğurlandı. Çaman için ilk tören kendi adını taşıyan Hadi Çaman Tiyatrosu'nda düzenlendi. Törene katılan meslektaşları ünlü tiyatrocunun arkasından uzun süre gözyaşı döktü. 

İstanbul Ziverbey'de kaldığı özel bakımevinde dün akşam 18.30 sıralarında kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ünlü tiyatro sanatçısı Hadi Çaman için, Teşvikiye'deki Hadi Çaman Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törene Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Haldun Dormen, Yıldız Kenter, Suna Keskin, Füsun Önal, Nedim Saban, Dilek Türker, ünlü tiyatrocunun oğlu Efe Çaman, çok sayıda tiyatro sanatçısı ile Rüştü Özel Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. 

Törende konuşan ünlü tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter, "Kendi hastalığını bırakıp diğer insanlarla ilgileniyordu. Hep başkalarını düşünüyordu. Son ziyaretine gittiğimde hasta yatağında bana beni boşver, "Bana Leyla'yı anlat dedi" diyerek, Hadi Çaman Tiyatrosu isminin yaşatılması gerektiğini söyledi. 

Suna Keskin ise Hadi Çaman ile 5 yıldır birlikte çalıştıklarını ancak dostluklarının uzun yıllara dayandığını belirterek, "Herkesin yardımına koşan, kimin borcu varsa onunla ilgilenen Rüzgar Adam'dı. Onu kaybettik. Onun hayatta değer verdiği 3 şey vardı. Biri oğlu Efe, köpeği Candaş ve Yeditepe oyuncularıydı" dedi. 

Tiyatro sanatçısı Nedim Saban da, "Onu ziyaret ettiğimde maalesef yatağı onun hastalığı için gerekli olan özelliklere sahip değildi. O kadar geceler yaptık. Kendisine düzgün bir yatak alamadık. Kendimizi suçlamalıyız" şeklinde konuştu. 

Saban konuşmasında, ünlü tiyatrocu ile olan anılarını da anlatarak, "Hadi Çaman ile birlikte Kadir Topbaş'la görüştük. Kendisi bütün tiyatrocuların aynı yerde gömülmesi için mezar yeri istemişti. Başkan Topbaş ise ona "Hadi Bey böyle şey mi olur mu" demişti" diye konuştu. 

Füsun Önal ise "Bana inanmayabilirsiniz ama sabah onun telefonuna mesaj attım. Yolun açık olsun, ışığın bol olsun, kelebekler seni yalnız bırakmasın. Sanat dünyasındaki insanların yaptığı gibi yapmayın. Kelebekler sonsuza kadar yanında olsun" dedi. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise "Ben var olduğum sürece Hadi Çaman Sahnesi adını koruyacak. Ben elimden gelen her şeyi yapacağım" diye konuştu.
Duygu dolu anların yaşandığı törende saygı geçişi yapıldı. Ünlü tiyatrocu Hadi Çaman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda taşınarak alkışlar arasında salondan çıkarıldı. Tiyatrocu Hadi Çaman, Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?