4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Cami bahçesinde 125 kilo eroin

İstanbul'da düzenlenen narkotik operasyonunda, 124 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirilirken, 5 kişi gözaltına alındı. Avrupa'ya sevk etmek istedikleri uyuşturucu için cami avlusunda buluşan zanlılar, polis baskınında kıskıvrak yakalandı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan örgüt üyelerinin yakalanması ve uyuşturucunun ele geçirilmesi amacıyla 22 Eylül 2011'de çalışma başlattı. Ekipler, uyuşturucu yüklü olduğu değerlendirilen bir kamyoneti yakın takibe aldı. Takip, Ümraniye'deki İMES Sanayi Sitesi'ne kadar sürdürüldü. Araç sürücüsünün cami avlusunda 2 kişi ile irtibata geçtiğini belirleyen ekipler, operasyon için harekete geçerek 3. şüpheliyi cami avlusunda gözaltına aldı. El konulan kamyonet ise detaylı aramalardan geçirilmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Otoparka çekilen araçta yapılan aramalarda, aracın tavanına gizlenmiş vaziyette 124 kilo 500 gram eroin maddesi ele geçirildi.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, uyuşturucu ile bağlantılı diğer şüphelilerin yakalanması için Ümraniye, Kadıköy ve Üsküdar'da 3 eve baskın düzenleyerek 2 kişiyi gözaltına aldı. Cami avlusunda ve evlere düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan A.A., İ.A., E.D., K.Ö. ile H.Ö., sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Yetkililer ele geçirilen uyuşturucuların İran üzerinden yurda sokulduğunu ve İstanbul üzerinden Avrupa'ya sevk edilmek istendiğini bildirdi. Uyuşturucuların İ.A.'ya ait olduğu ve K.Ö ile H.Ö. tarafından araca zula edildiği belirlendi.
Polisteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, bu sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 13:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?