3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Cami kundakçısı dengesiz çıktı

İstanbul Anadolu yakasında 14 camiyi kundakladığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

Adı açıklanmayan şüphelinin, akli dengesinin yerinde olmadığına dair 2006 yılında alınmış bir raporu bulunduğu bildirildi. Bu arada, Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, son günlerde Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan camilere yönelik kundaklamaları kınadı.

İSTANBUL’un Anadolu yakasındaki bir caminin imamı, kundaklama olayının hemen ardından üç kundakçı ile yüz yüze gelmişti. İmamın verdiği bilgiler doğrultusunda Emniyet’te bu üç kişinin robot resmi çizildi. Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, camilerde yangın çıkaran bir kişinin kimliğini, çizilen robot resimler, güvenlik kamera görüntüleri ve cami cemaatinden alınan bilgiler doğrultusunda belirledi. Ekipler, dün sabah saatlerinde bu kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan kişinin terör örgütü bağlantısı tespit edilemedi. Bu nedenle Asayiş Şube Müdürlüğü’nde teslim edilerek sorguya alındı. Polis, bu kişi üzerinden yangınlara karışan diğer kişilere de ulaşmaya çalışıyor.

Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, son günlerde Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşanan camilere yönelik kundaklamalara tepki gösterdi. Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Tekin Özdil ve Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez’in ortaklaşa yaptıkları yazılı açıklamada, Türkiye’deki tüm inanç merkezlerinin güvenliklerinin sağlanmasının gerektiğine işaret edilerek şu ifadelere yer yerildi: "Sünni yurttaşlarımızın inanç merkezi camilere yönelik kundaklamaları büyük bir üzüntüyle izlemekteyiz. İnanç özgürlüğünü hedef alan bu tür eylemleri her zaman, her yerde ve failleri her kim olursa olsun lanetliyoruz. Faillerin bir an önce yakalanmasını talep ediyoruz."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 09:11:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?