4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Cami yangınlarına müftü önlemi

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, ard arda meydana gelen cami yangınlarına karşı 39 ilçe müftülüğüyle toplanıp kararlar aldıklarını söyledi.

Çağrıcı,yangınların provokasyon olması halinde yapanların amaçlarına ulaşamayacağını belirtip, "Vatandaşlarımızın ve cemaatlerinböyle bir provokasyona alet olmayacağına adım gibi eminim" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün cami yangınlarıyla ilgili soruşturma yürüttüğünü söyleyen Mustafa Çağrıcı, yangınların sabotaj sonucu meydana gelip gelmediğinin henüz net olarak belli olmadığını belirtip şöyle konuştu:

"Emniyet soruşturmayı yürütürken biz de benzer olayların yaşanmaması için tedbirlerimizi artırdık. Camilerin elektrik sistemleri sadece aydınlatmayı sağlayacak kapasitede kurulur. Bu nedenle ısıtıcı gibi yüksek kapasiteli aletlerin kullanımını yasakladık. Ayrıca görevlilerimize namazdan sonra ve namaz aralarında camide kimse kalmadığına emin olduktan sonra kapıları kilitli tutmaları talimatını verdik. Müftülük olarak gücümüz doğrultusunda hassas camilerimizde güvenlik kamerası sistemini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Diğer cami dernekleri de yine imkanları doğrultusunda bu yönde çalışmalar yapıyor."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 09:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?