30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Camide kundakçı nöbeti!

İstanbul'da alarm... Camileri yakan Serhat K.'nın akıl hastanesinden kaçması üzerine jandarma ve polis önlem aldı, cemaat kundakçıya karşı teyakkuzda
İstanbul Anadolu yakasında camileri kundaklayan olan Serhat K.'nın tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden kaçması herkesi alarma geçirdi. Jandarma ve polis bölgelerindeki camilerde önlem alırken cemaat cami kundakçısına karşı teyakkuzda. Polis Pendik, Tuzla, Kartal, Maltepe çevresindeki camileri tek tek dolaşıp Serhat K.'nın fotoğrafını cemaate gösteriyor. Polis ayrıca kundakçının fotoğrafını cami kapılarına asıyor.

7 KAMERA KURULDU
Daha önce Serhat K.'nın yaktığı camilerden Pendik'deki Fatih Camisi'nde de tekrar benzer bir olay yaşanmaması için çeşitli önlemler alındı. Fatih Camisi'nin yangın sonrası meydana gelen 43 bin TL'lik hasarının yarısını Pendik Belediyesi yarısını ise Fatih Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği karşıladı. Ayrıca caminin içini ve dışını gözetlemek için 7 kamera kuruldu. Yine cami cemaatinden kimi bastonları ile cami bahçesinde kimi ise evlerinin penceresinden çevreyi gözetliyor. Dernek başkanı Afar Esen, "Akli dengesi bozuk olsa da çok üzdü. Maddiyattan çok manevi tarafı daha çok üzdü. Bir daha böyle olmasın diye cemaat olarak kenetlendik" dedi. Yine Serhat K.'nın daha önce yaktığı camilerden Pendik'de ki Gül Camisi'nde de cemaat ellerinde sopa ile nöbet tutuyor.

HIRSIZ VE YANGIN ALARMI
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, cami kundaklamaları yüzünden tüm camilere yangın ve hırsız alarmı kurulması için karar aldıklarını söyledi. İlçe müftülükleri tarafından uygulanacak karar doğrultusunda, imkanlar doğrultusunda camilere alarm sistemleri kurulacak.

SABAH
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 16:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?