4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Camiler kitapseverleri ağırlayacak

Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği "27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında, İstanbul Sultanahmet ve Ankara Kocatepe camileri avlusunda yarından itibaren 50 bin kitap okurla buluşacak. Fuar, 26 Eylül'de sona erecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi Müdürü Ömer Kara, cami avlularını bir kültür merkezine dönüştürme çabalarının uzun bir süreden beri devam ettiğini belirtti.

Vakıf olarak yazar, yayıncı ve okurları bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydeden Kara, 7-26 eylül tarihleri arasında düzenleyecekleri kitap ve kültür fuarı kapsamında, Kocatepe Camisi avlusunda 70, Sultanahmet Camisi avlusunda 108 olmak üzere toplam 178 stant kurulacağını söyledi.

Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 50 bin kitabın geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacağını belirten Kara, fuara aralarında Can, İnkılap, Arge, İletişim, Doğan, Epsilon, Yargı ve Kapadokya'nın da bulunduğu toplam 215 yayınevinin katılacağını kaydetti.

Kara, fuarda ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı, Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının yayınlarının da sergileneceğini belirtti.

Çocukları da unutmadıklarını ifade eden Kara, çocuklara yönelik yayın yapan yayınevlerinin stantlarında da minik ziyaretçilerin kitap sevgisiyle tanışacaklarını kaydetti. Kara, fuarın her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini belirtti.

Fuar kapsamında resim ve hat sergileri ile yazarlarla sohbet toplantıları ve imza günlerinin de düzenleneceğini anlatan Kara, yayınevlerinin yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirime gideceğini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 10:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?