30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çanakkale Zaferinin 94. yıl dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı.
Edirnekapı Şehitliği'ndeki törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın ve şehit yakınları katıldı. Şehitlik anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Şehitler için saygı atışının yapıldığı törende konuşan Topçu Albay Konur Alp Berkan, Türk milletinin tarih boyunca büyük destanlar yazdığını belirterek, "Bugün Türk'ün vatan aşkıyla onun büyük kahramanlığını gösteren tarih sayfasını bir kez daha açıyoruz. Bugün bu topraklarda namus ve şerefimiz ile yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz. Üzerimize oynanan oyunları unutmadık.

Türk milletinin birlik ve beraberliğine savaş açanlar her zaman karşılarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni bulacaktır. Şehitleri şükranla anıyoruz" diye konuştu. Berkan'ın konuşması sırasında bazı şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.


İstanbul Valisi Muammer Güler ise "Aziz şehitlerimiz vatanı koruma adına canlarını ortaya koyarak şahadet mertebesine erişti. Bu güzel vatanı, özgürlüğümüzü sizlere borçluyuz. Bizlerde sizden aldığımız güçle sonsuza kadar özgürce yaşayacağımız bu topraklarda gerekirse canımızı vermekten çekinmeyeceğiz. Büyük zaferin yıl dönümünde Ulu Önder ve silah arkadaşlarını, Çanakkale geçilmez dedirten kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz" dedi.


Törende konuşmaların ardından Vali Güler, Korgeneral Ataman ve Emniyet Müdürü Cerrah şehitlikteki mezarları gezerek karanfil bıraktılar.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?