4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Canavar Sofrası kuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Ortak Projesi "Canavar Sofrası" barış mesajı ile kuruldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun ilk ortak projesi olan, Vahe Katcha'nın yazdığı ve Hüseyin Köroğlu'nun yönettiği Canavar Sofrası adlı oyunun galası, 24 Kasım Pazartesi gecesi Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde yapıldı. 

Galaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkonsolosu, Kağıthane Belediye Başkanı Feyyaz Öğütçü, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Lefkoşa Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber, sanatçı Esin Afşar, Oyun Yazarı Tuncer Cücenoğlu, tiyatro eleştirmenleri Üstün Akmen ve Hayati Asılyazıcı, Şenol Demiröz ve Ressam Bedri Baykam'ın yanı sıra, her iki ülkeden de seçkin davetli toplulukları katıldı. 

Oyun sonrasında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya, Canavar Sofrası adlı oyun ile Kıbrıs ve Türkiye arasında barış temelli bir sanatsal dostluk köprüsü kurulduğuna dikkat çekti. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ise iki ülke arasındaki barış ve kardeşlik bağlarının tiyatro ile güçlendirmiş olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 

Özünde evrensel bir barış temasının işlendiği Canavar Sofrası adlı oyunda, 2.Dünya Savaşı sırasında, işgal altındaki Fransa'da bir doğum günü kutlaması için bir araya gelen yakın dostların, Gestapo aralarından iki rehine seçmelerini isteyince, birbirlerine karşı nasıl yabancılaşıp canavarlaştıkları anlatılıyor. Bir sofranın etrafında toplanan kişiler 'olağanüstü koşulların olağanüstü ölçülerini yaşamaya başlayınca' bambaşka kişiler olarak ve gerçek öyküleriyle karşımıza çıkarlar. 

İki ülke tiyatrosunun oyuncuları ve teknik ekiplerinin omuz omuza vererek ortaya koyduğu başarılı bir ortak çalışma olarak, Ekim ayı ve Kasım'ın ilk haftası süresince Kıbrıs Lefkoşa Belediye Tiyatro'sunda sahnelenen Canavar Sofrası, 26 Kasım - 30 Kasım tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde; 3 Aralık - 7 Aralık tarihleri arasında ise Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 12:19:12
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 12:27:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?