7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Canıdemir'in katil zanlısı ifade değiştirdi

Üniversite öğrencisi Hakan Canıdemir’in cep telefonunu gasp ettikten sonra trenden atarak ölümüne neden olan sanıkların yargılanmasına başlandı.

Hakim karşısına çıkan iki sanık suçu yaşı 18’den küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanan A.Ç’nin üzerine attı.

Ömürboyu hapisleri isteniyor

Hakan Canıdemir’i öldürmekten ömürboyu, gasp etmekten 10 ile 20 yıl hapis istemiyle yargılanan sanıklardan Mehmet Emin Tolon, Ümit Çiğdem Kadıköy 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada hazır bulundu.

Sanıklar suçu A.Ç’ye attılar

Diğer sanık A.Ç ise yaşı 18’den küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanıyor. Sanıklar Tolun ve Çiğdem ifadelerinde Canıdemir’i trenden kendilerinin atmadığını söyledi. Cep telefonunu da 18 yaşından küçük A.Ç’nin gasp ettiğini iddia ettiler.

Öldürülen Hakan Canıdemir’in babası ise sanıkların yalan beyan verdiğini söyledi. Muzaffer Canıdemir, üçünün birlikte oğlunu trenden attığını belirterek, “suçu küçük çocuğa atıyorlar” dedi.

Dava 27 ocak 2005’e ertelendi

Sanıkların dinlenmesinin ardından sanık avukatları tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istedi. Mahkeme talebi redderek davayı 27 ocak 2005 tarihine erteledi.

Canıdemir ailesine destek

Canıdemir ailesine destek vermek için duruşmayı izlemeye arkadaşları, öğretmenleri ve daha önce kapkaççılar tarafından bıçaklanarak öldürülen oğulları Oğuzhan Baydak’ın anne ve babası da geldi.

Trende saldırıya uğramıştı

Hakan Canıdemir, 3 kasım 2004’te Kocaeli Üniversitesi’nden İstanbul’a dönerken Adapazarı banliyö treninde saldırıya uğramış ve Kızıltoprak İstasyonu’nda yaralı halde bulunmuştu. Hastanede hayatını kaybeden Canıdemir’in organları 4 kişiye hayat vermişti.
aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:24:28
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 15:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?