3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Çankırılılar temsilcilik açtı

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (Çanfed), Anadolu yakasında temsilcilik açtı.

Kadıköy Mühürdar Caddesi'nde, Çanfed Anadolu Yakası Temsilciliği ile İstanbul Çankırı Gençlik Derneği merkezinin açılışı, Çanfed Genel Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Vakfı Başkanı Eşref Harmandar ile eski bakanlardan Nevzat Ayaz tarafından kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Federasyon hakkında bilgi veren Çanfed Genel Başkanı Özenç, 2007 yılında kurulan ve 50'nin üzerinde üye derneği bulunan federasyonun amacının, İstanbul ve çevre illerdeki Çankırılılar'ı bir çatı altında toplayarak, yöre kültürünü geliştirmeyi ve hemşehrililerinin kendilerini geliştirmeyi sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye'de tuz, bal ve pirinç üretiminde önemli bir rol oynayan Çankırı'nın, bu ürünlere ilişkin tanınmış bir markası dahi olmadığını belirten Özenç, ''Alışılagelmiş eğlence kültürünün dışına çıkarak, ezber bozan işler yapmak istiyoruz. Tuz, bal ve pirinçte Çankırı'nın bir markası olsun istiyoruz. Federasyon çatısı altında Çankırılı gençlerin, 25'er kişilik ekipler halinde kişisel gelişimini sağlayacak eğitimler vereceğiz'' dedi.

Özenç, İstanbul'da yaklaşık 350 bin Çankırılı'nın da yaşadığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 15:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan ataman IP: 88.245.29.xxx Tarih : 29.12.2008 00:43:53

Bir Çankırı'lı olarak gurur duydum hayırlara vesile olur inşallah.