6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Canlarını zor kurtardılar

Avukat arkadaşını da yanına alarak, Sultanbeyli’deki başka bir arkadaşına bayram ziyaretine giden doktora ait otomobil, TEM Otoyolu’nda alev alev yandı. Yoldan geçen sürücüler, olaya duyarsız kalıp durmaya yanaşmazken, duran araçların da birçoğunda yangın söndürme cihazı olmadığı görüldü.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışan doktor Ahmet Baştürk, avukat arkadaşı Vefik Yılmaz’ı da yanına alarak, Sultanbeyli’de bulunan bir arkadaşlarına bayram ziyareti yapmak amacıyla, kendisine ait, 34 VEF 77 plakalı Polo marka otomobille yola çıktı. Baştürk’ün yönetimindeki otomobil, TEM Otoyolu Okmeydanı Sapağı’na geldiğinde, henüz bilinmeyen bir nedenle birden durdu ve yanmaya başladı.

İki arkadaş kendilerini güçlükle otomobil dışına atarken, çevreden yetişen vatandaşlar yangına söndürme tüpleriyle müdahale etmeye çalıştı. Söndürme tüpleri yeterli olmayınca, yardımsever vatandaşlar ve iki kazazede arkadaş, yoldan geçen otomobilleri durdurup yardım istedi. Ancak yoldan geçen bir çok araç, yardım çağrılarına duyarsız kaldı ve durmak istemedi. Duran araçlarda ise söndürme tüpü olmadığı görüldü.

Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürülürken, otomobil kullanılamaz hale geldi. Otomobilin sahibi Ahmet Baştürk, vatandaşların duyarsızlığına isyan etti. Bayram ziyaretine gitmek isterken az kalsın canlarından olacaklarını söyleyen Baştürk, "Ramazan ayını daha yeni bitirdik. Bugün bayram. İnsanlarımız çok duyarsız. Kimse inip yardım etmek istemedi. Az kalsın canımızdan oluyorduk" diyerek tepkisini dile getirdi. Yangın nedeniyle TEM Otoyolu’nda trafik uzun süre kilitlendi. Yol, yanan otomobilin çekilmesiyle trafiğe açılabildi.

istanbul
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 10:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?