4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Canlı bombanın eylem planı ortaya çıktı

Yüklü miktarda patlayıcıyla birlikte yakayı ele veren canlı bomba Gizem Er'in kanlı eylem planı ortaya çıktı. Önce bir polis merkezini havaya uçurmayı planlayan teröristin ardından yakında bulunan bir alışveriş merkezine yönelik intihar saldırısı düzenlemek istediği öğrenildi. 

Okmeydanı'nda yüklü miktarda patlayıcı ile birlikte yakalanan canlı bomba Gizem Er'in çantasında yapılan aramalarda 2 ayrı bomba düzeneği çıktı. Bunlardan biri uzaktan kumandalı sistem, biri canlı bombanın kullandığı el butonu düzenekli canlı bomba yeleği. Kadın terörist Gizem Er'in bu düzeneklerle ilk önce bir polis merkezini ardından da yanında bulunan büyük bir alışveriş merkezinde intihar saldırısı düzenlemeyi planladığı öğrenildi. 

Kanlı eylem öncesi yüklü miktarda patlayıcıyla yakayı ele veren canlı bomba Gizem Er'i Gaziosmanpaşa Küçükköy'deki evinde saklayan işadamı Necip K. ise, "Samimi olduğum bir arkadaşım beni aradı ve kız kardeşinin İstanbul'a geleceğini söyleyerek onunla ilgilenmemi istedi. Bende evimin anahtarımı ona verdim" dedi. 

Konuyla ilgili emniyet yetkililerinin yarın bir açıklama yapacağı öğrenilirken, emniyette sorguları süren canlı bomba Gizem Er ile birlikte 5 kişinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:23:15
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 18:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?