1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Çapan'ın 3 şirketine el konuldu

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çaban ile kardeşleri Günay, Zeki, Ethem ve Çetin Çapan'in sahibi olduğu üç şirketin yönetim ve denetimi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti.

Konuyu doğrulayan Zeki Çapan, Bayındır Holding'in Bayındırbank'a olan 6 milyon YTL'lik borcuna kefil oldukları için TMSF'nin şirketlerine el koyduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre TMSF yetkileleri, şirketlerin Beykoz ve Esenyurt'taki merkezlerine öğlen saatlerinde giderek operasyonu başlattı. Operasyonun nedeni Gürbüz Çaban ve kardeşlerinin TMSF'ye devredilmiş olan Bayındırbank'a olan kredi borçlarını ödememeleri olarak gösterildi.

Borçlu bulunan ve şu anda denetim ve yönetimine el konulan şirketler ise şunlar; Asmek Asfalt Sanayi, Betosan ve Doğa Enerji Yatırım Sanayi. Bu arada, konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürbüz Çapan'ın kardeşi Zeki Çapan, "Bayındır Holding'in Bayındırbank'a olan borcuna kefil olduk. Borç ödenmediği için bizim üzerimize kaldı. Yaklaşık 6 Milyon Dolar. Ödeyeceklerini söylemişlerdi ama ödemediler. Biz Pazartesi günü bu borcu ödeyeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan, Doğa Holding'in yönetim merkezinin bulunduğu Doğa Enerji Yatırım Sanayi binasına jandarma ekipleri ile birlikte gelen TMSF yetkililerinin incelemeleri devam ediyor. Jandarma ekipleri, bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Sabah internet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2007 Cumartesi 14:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa KARSLI IP: 88.224.191.xxx Tarih : 9.04.2007 22:32:19
Syn Gürbüz ÇAPAN ve kardeşlerine tmsf nin yapmış olduğu suikasttır. Bazı kişi ve kişilerce ÇAPAN ın millet vekilliğinin önünü kapatma girişimidir. ÇAPAN millet vekili adayı olduğu anda lider partilerin millet vekili çıkaramama korkusu içine düştükleri için böyle ucuzca bir komploya maruz bırakılmışlardır.