30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çapkın'dan Münevver açıklaması

İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 3 Mart'ta başı kesilerek öldürülen ve cesedi bir çöp konteynırında bulunan Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu.


İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti. Vali Güler, burada yaptığı açıklamada, Çapkın'ı 15 yıl öncesinden Gaziantep Valiliği döneminde tanıdığını ve birlikte çalıştıklarını söyledi.

Çapkın'ın, emniyet teşkilatının en kıdemli müdürlerinden biri olarak 6'sı büyükşehir olmak üzere 8 ilde görev yaptığını kaydeden Güler, İstanbul'da huzur ve asayişin temini için her türlü gayreti göstereceğine inandığını ifade etti.

 

İkili ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sorulara Çapkın, "Münevver Karabulut cinayetini tüm kamuoyu biliyor. Her polis bu sızıyı içinde hissediyor. Her polis Allah korusun kendi çocuğunun katilini arar gibi hareket etmelidir" dedi.

 

'TABİİ Kİ SORACAĞIZ'

“Görevi devraldıktan sonra konuyla ilgili dosyayı incelediğiniz yolundaki haberler doğru mu?” şeklindeki soru üzerine de Çapkın, “Tabii ki en önemli işlerden bir tanesi. Tabii ki soracağız böyle bir şey” karşılığını verdi.

“İstanbul'da önceliğiniz olacak mı?” şeklindeki bir soruya da Çapkın, polisin suçla mücadelede “A suçu”, “B suçu” diye bir önceliğinin olmadığını ifade ederek, “Halkımızı rahatsız eden her türlü suç biçimiyle tereddütsüz mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ÖZEL TİMLER ARIYOR

Vali Güler ise, İstanbul'da son 7-8 yılda 4 bin 200'e yakın cinayetin yüzde 90-95 oranında aydınlatıldığını söyledi. Faili belli olup yakalanmayan iki cinayet olduğuna değinen Vali Güler, "Münevver Karabulut cinayeti de bunlardan bir tanesi ama asli delillerin bir çoğu eldedir. Yakalanması için de çalışmalarımız sürüyor. Özel timler kurduk. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Yakalanacağına olan inancımı saklı tutuyorum" diye konuştu
 

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 15:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?