30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çarşı İsrail'e de karşı!

Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu olarak bilinen Çarşı Grubu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Beşiktaş'ta toplanan grup, 'Tanka karşı taş, savaşa karşı büyük Beşiktaş' sloganları attı.

Beşiktaş'taki Barbaros Hayrettin Paşa heykeli önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "İsrail biran önce bu kuşa6tmaya son vermeli. Mısır Filistin'e giden yardımları için sınır kapısını açmalı. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti de İsrail'le yaptığı anlaşmalara son vermeli. Türkiye'ye de bulunan İsrailliler de bu saldırıları protesto etmeli. Unutmasınlar ki tarihte onlar zor durumda kaldıklarında Türkler onlara sahip çıktılar" denildi.

Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan grup daha sonra Beşiktaş Çarşısı'na doğru yürüyüşe geçti. "Tanka karşı taş, savaşa karşı büyük Beşiktaş" sloganları atan grup, daha sonra Beşiktaş Çarşı'ya geldi. Burada Gazze'de İsrail'in saldırılarında ölenler için saygı duruşunda bulunan grup, istiklal Marşını okudu. Beşiktaş taraflarının üçlü diye tabir ettiği tezahüratlar ise bu sefer Filistin için yapıldı.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?