4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çatalca'da fabrika yangını

Çatalca'da, buzdolabı ihraç eden bir fabrikanın imalathane bölümünde yangın çıktı. Kısa sürede fabrikanın büyük bir bölümünü saran yangın, büyük çaplı maddi hasara neden oldu.
Edinilen bilgiye göre olay Çatalca'nın Ahmediye köyü yakınlarında bulunan Eko Soğutma Fabrikası'nda meydana geldi. Yurtdışına sanayi tipi buzdolabı üreten fabrikadaki yangın gece geç saatlerde başladı. İmalathane bölümünden alevler yükseldiğini gören gece bekçisi Aydın Macuncu (43), durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirerek, yardım istedi. Çatalca ve Büyükçekmece'den gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Geniş bir alan üzerine kurulan fabrikanın yaklaşık bin metrekarelik alanını kaplayan
yangını söndürmek için itfaiye erleri yoğun çaba sarfetti. Bunun üzerine Hadımköy ve Bakırkiy'den de takviye ekipler istendi. Yaklaşık 4 saat süren yangında ölen ya da yaralanan olmazken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Öte yandan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışması sırasında fabrika çalışanları zarar görmeyen malzemeleri dışarıya çıkarmaya çalıştı. Fabrika binasının sahibi Sadi Çor, "Bu fabrika 1982 yılından beri burada faaliyette. Mülkiyet sahibi olduğum için yangını duyunca buraya geldim. Henüz neden kaynaklandığını bilmiyoruz ancak maddi hasar büyük" şeklinde konuştu. Bu arada yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği belirtiliyor.

İha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 05:32:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?