30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çatışma sürüyor

Bostancı'da sabah saatlerinde çıkan çatışma halen devam ederken, olayda 7 polis memurunun yaralandığı belirtildi. Patlama seslerinin halen devam ettiği bölgede polisin attığı sis bombasının bir apartmanda isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

Olay Bostancı Gösteri Merkezi'nin karşısında bulunan Emanet sokakta meydana geldi. Özel tim ekiplerinin de katıldığı operasyon yaklaşık 5 saatten beri devam ederken, terörist ya da teröristlerin teslim olması için ikna çalışmaları da sürüyor. Kısa bir süre önce kiralandığı öğrenilen apartmanın 1 katında bulunan teröristler, polis ile çatışmaya devam ediyor. Devam eden çatışmada 1 özel hareket memuru olmak üzere toplam 7 memur yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Olay bölgesinde çok sayıda ambulans bekletilirken, çatışma sesleri yer yer devam ediyor. Polis helikopteri de havadan polis ekiplerine destek veriyor. Bomba imha ekipleri de çatışmanın yaşandığı sokağa geldi. Bölge abluka altına alındı. Sokakların kapatılması nedeniyle trafik felç oldu. Bu sırada polis telsizinden basın mensuplarına seslenen bir kişi, isminin "Orhan Yılmazkaya" olduğunu ileri sürerek, "teslim olmayacağını, kanının son damlasına kadar savaşacağını, yeteri kadar el bombası ve mermisinin olduğunu" iddia etti. Söz konusu telsiz kanalı iletişime kapandı.

Öte yandan, sürdürülen operasyonda, polisin attığı sis bombası yakındaki bir apartmana isabet etti. Binanın isabet alması sebebi ile dumanlar yükselirken, itfaiye ekipleri binayı boşaltarak, yangına müdahale etti. Şaşkınlık içerisinde kalan vatandaşlar, nereye gideceklerini bilmezlerken, bir vatandaş ise kucağında özürlü çocuğu ile olay bölgesini terk etmeye çalıştı. Operasyon bölgesinden zaman zaman silah ve patlama sesleri duyulmaya devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 10:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?