4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çatıyı onarırken camiyi yaktılar

Beyoğlu'ndaki tarihi bir camide çıkan yangın hasara neden oldu.

Kasımpaşa'daki Cami Altı Tersanesi yanında yer alan ve 1076 yılında Sadrazam Çorlulu Ali Paşa tarafından yaptırıldığı belirtilen Çorlulu Ali Paşa Cami'nin çatısında, yağmur yüzünden ortaya çıkan sızıntı üzerine onarım çalışması başlatıldı.

Çorlulu Ali Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimi ile onarım için gelen ve çatıdaki kiremitleri değiştirmeye başlayan işçiler, bazı bölümlerde de kaynak yapmak istedi. Ancak kaynak yapılırken çatıdaki ahşap bölümler tutuştu. Tersanede görevli itfaiye erleri ve işçiler yangını söndürmeye çalıştı.

Bu görevliler ile işçilerin çabalarının yetersiz kalması üzerine Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri de takviye olarak bölgeye gönderildi. Gelen ekiplerin yardımıyla kısa sürede söndürülen yangın, camide hasara yol açtı.

Söndürme çalışmalarına katılan itfaiye erlerinden Ali Gel ile Erol Büyükan dumandan etkilendi. Büyükan cami önüne gelen ambulanstaki sağlık görevlilerince ayakta tedavi edilirken Gel, Kasımpaşa Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. İtfaiye eri Ali Gel'in genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 14:00:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?