1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Cehennem sıcağı kavuracak

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle gün içerisinde İstanbul’un bazı bölgelerinde "kararsız yağışlar" görüldü.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan İstanbul Meteoroloji Bölge Müdür Vekili Ergün Güler, hava sıcaklığının son günlerde mevsim normallerinin ortalama 4 derece üzerinde seyrettiğini kaydetti. Güler, hava sıcaklığının bugün de artarak devam ettiğini belirterek, "Isınan havanın, öğle saatlerine doğru yükselerek üst tabakalarda soğuk havayla karşılaşması sonucu kararsız yağışlar meydana geldi. Yağışlar; lokal, kısa süreli ve gök gürültülü yağmur şeklinde görüldü" dedi.

Güler, yağışların sabah saatlerinde Silivri, öğlene doğru Bakırköy ve öğleden sonra da Anadolu yakasında görüldüğünü kaydetti.
Yağışların Trakya bölgesinde de görüldüğünü, yarın da Karadeniz kıyılarında görülebileceğini ifade eden Güler, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde artarak devam edeceğini kaydetti.

Yarın İstanbul’da sıcaklığın 30 derecenin üzerine çıkmasının beklendiğini belirten Güler, "Hafta sonundan itibaren hava sıcaklığı, uzun yıllar ortalamasının 8-10 derece üzerine, 37 dereceye çıkacak. Bu, son 30 yılın en yüksek hava sıcaklığı olacak" diye konuştu.

Güler, sıcak havaların yaşlılar, çocuklar ve sağlık problemi bulunanlar açısından ciddi risk oluşturabileceğine işaret ederek, bu konuda vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 17:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?