4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çek hırsızlarına operasyon

İstanbul'da, çaldıkları çeklerle satın aldıkları 30 ton temizlik ürünü ham maddesini piyasaya sürmek istedikleri iddia edilen 1'i kadın 8 kişi yakalandı.


Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kentin çeşitli semtlerde iş yerlerinden çalınan çeklerin bulunmasına yönelik çalışma çerçevesinde, Büyükçekmece Fevzi Çakmak Mahallesi Sultan Murat Caddesi Şair Şinasi Sokak'taki bir depoya operasyon düzenledi.


Depo ile önündeki 34 DS 4546 plakalı bir TIR ve bu TIR'a bağlı 34 COS 13 plakalı römorktaki aramalarda, çalıntı oldukları belirlenen çeşitli bankalara ait 140 bin YTL değerinde 12'si boş 32 çek yaprağı, değişik iş yerlerine ait 4 ayrı kaşe, 2 sahte kimlik kartı ile İzmir'deki imalatçı bir fabrikadan satın alınan 30 ton deterjan ham maddesi ele geçirildi.


Bu malzemeleri çalan şebekenin elebaşıları konumunda olduğu belirtilen Aydan C. ve Sıtkı F'nin de aralarında bulunduğu 1'i kadın 8 kişi yakalandı.


Şebeke mensuplarının, deterjan ve çamaşır suyu gibi temizlik ürünü yapımında kullanılan ham maddeyi, çaldıkları çeklerle İzmir'deki fabrikadan variller halinde satın aldıkları ve değerinin altında satmaya çalıştıkları belirtildi.


Kurdukları paravan şirketin mührünü vurarak çalıntı çeklerden boş olanları da kullandıkları belirtilen şebekenin elebaşılarından Sıtkı F'nin 20, suç ortağı Aydan C'nin de 13 ayrı suçtan poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.


Şüpheliler, şubedeki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 16:30:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?