30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çekmeköy'de CHP hüsrana uğradı

Çekmeköy'de gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından sonuçlara itiraz eden CHP, umduğunu bulamadı. Tekrar yapılan sayımda AK Parti'nin oylarının arttığı bildirildi.

Çekmeköy'de gerçekleştirilen yerel seçimin ardından CHP, İl Seçim Kurulu'na başvurarak, 300 sandığın yeniden sayılmasını talep etti. Bunun üzerine söz konusu sandıklar yeniden sayıldı. Kesin sonuçlara göre AK Partili aday Ahmet Poyaraz'ın Çekmeköy belediye başkanı olduğu bir kez daha ilan edildi.

Sonucu öğrendikten sonra AK Parti Çekmeköy ilçe binasına gelen Ahmet Poyraz, kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Alkışlar ve sloganlar arasında bir konuşma gerçekleştiren Poyraz, "Her şeyde bir hayır vardır. Biz tabii ki bunun hayır getireceğine inandık. Bir süreci daha bu akşam tamamlamış olduk. Dediler ki; 'Bir daha oyları sayalım'. Tabi bu kanuni hakları. Bunu talep edebilirler. Ettiler ve İl Seçim Kurulu da oyların tamamının sayılması yönünde bir karar verdi. Birkaç saat önce bu sayım bitti. Oyumuz 336'ya çıktı. Hayırlı uğurlu olsun. 29 Mart akşamı bu milletimizin teveccühüyle Çekmeköy'de seçimi kazandık. Onun için sayımlar bizleri hiç şekilde etkilemiyor. Sadece Çekmeköy'ümüz 10 gün kaybetmiş oldu.

Biz tabii ki mazbatalarımızı da aldık. Göreve de başladık ama bölge seçim kurulu bununla alakalı bir tekrar sayım kararı verince, doğal olanı da bizim bu sonucu beklememizdi ve bekledik. Milletimizin sandıkta verdiği o başarılı netice, bir kez daha İl Seçim Kurulu'nda sayılarak tescil edilmiş oldu" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 15:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?