30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çekmeköy'de sandıklar tekrar sayıldı

Çekmeköy'de AK Parti'nin 343 oyla seçimi kazanmasının ardından CHP'nin İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etmesi sonucu 16 sandığın yeniden sayımına karar verildi.

Çekmeköy Çamlık ilköğretim Okulu'ndaki 16 sandık bugün yeniden sayıldı. Saat 22.00 sıralarında tamamlanan sayım işleminin ardından açılan 16 sandıktan resmi olmayan sonuçlara göre CHP'ye 18 oy, AK Parti'ye ise 4 oy çıktı. Bunun üzerine CHP, İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verip, yarın bütün sandıkların tekrar sayılmasını isteyecek.

AK Parti Çekmeköy Belediye Başkan adayı Ahmet Poyraz, "Sözlerimin başında şunu söyleyeyim; biz seçimi Pazar günü kazandık. Burada AK Parti olarak 343 oy farkla seçimi kazandık. Seçim Kurulu'nun verdiği mazbatada 343 oy fazla alarak Çekmeköy'de belediye başkanı olduk. Tabi siyasi partilerin itiraz etme hakkı var. İlçe Seçim Kurulu'na partilerimiz itiraz etti ve oradan 16 sandığın tekrar sayılmasıyla ilgili bir karar çıktı. Bugün de o 16 sandık sayıldı. Sonucu etkileyecek bir sonuç çıkmadığını kesin
biliyorum. Sonuçta biz Çekmeköy'de Pazar akşamı kazandığımız bu belediyeyle milletimize hizmet edeceğiz. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuşarak, iddialarını dile getirdi.
Jandarma her iki parti temsilcilikleri önünde sandıklar sayılana kadar geniş güvenlik önlemleri aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:20:38
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 13:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?