30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Celal Aras'a çifte anma

Aras Holding'in kurucusu Celal Aras, vefatının birinci yılında düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

Verilen bilgiye göre ilk tören, 30 Ocak'ta Genel Merkez binasında Aras Ailesi üyeleri, Celal Aras'ın yakınları ve Aras Holding çalışanlarının katılımıyla gerçekleşti.

30-31 Ocak tarihleri arasında Aras Holding bayrağı yarıya indirildi, binanın dış cephesine Celal Aras'ın portresi asıldı ve Türkiye genelinde 10 bin çalışan "Sevgiyle Anıyoruz" yazılı yaka kartları taktı. İki gün süren Celal Aras'ı anma törenleri kapsamında Aras Cargo şube vitirinlerine ve araçlara "Celal Aras'ı Sevgiyle Anıyoruz"  posterleri asıldı.

31 Ocak'ta İstanbul Cevahir Otel'de 'Sevgiyle Anıyoruz' söylemiyle gerçekleşen anma gecesine ise Celal Aras'ın siyaset, iş, spor, sanat ve medya dünyasıdan dostları ve yakınları katılarak Aras Ailesi ile Aras Holding çalışanlarına manevi destek verdi.

Celal Aras'ın anma gecesinde, hazırlanan belgesel film ve kitap çalışması davetlilerle buluştu. Anma gecesinde gösterilen, Celal Aras'ın 50 yıllık hayat hikayesinin paylaşıldığı "O Dağın Ardında Ne Var?" adlı belgeselde, yakınları, sevdikleri ve iş dünyasından dostlarının gözüyle Celal Aras anlatıldı.

Anma gecesinde açılış konuşmasını yapan Celal Aras'ın kızı, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, Celal Aras'ı hüzün ve acıyla değil, sevgi- minnet duygularıyla anmak istediklerini söyledi. Evrim Aras, konuşmasında Celal Aras'ı yakından tanıyanların onun sert kabuğunun altında ne kadar sevgi dolu bir kalp taşıdığını iyi bildiklerine değindi.

Evrim Aras, "Her ne kadar öğretmenlik mesleğini icra etmese de bir öğretmen edasıyla hayata ve insanlara yaklaştı. Ailesi ve çalışanlarına yeni bir şeyler öğretmeyi ve onların kişisel gelişimine katkıda bulunmayı kendisine vazife edinmişti. Hepiniz Celal Aras'ın taşımacılık sektöründeki öncü rolünü çok iyi biliyorsunuz. Kültüre, eğitime ve spora destek veren birçok sosyal sorumluluk projesine imzasını attı. Bugün bizler babamın yolundan giderek sosyal sorumluluk projelerini devam ettiriyoruz" dedi.

Aras Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Aras ise, babası Celal Aras'sız geçen bir yıllık süreçte, manevi olarak zorluklar ve güçlüklerle mücadele ettiklerini, ancak üstesinden geldiklerini vurgulayarak, "Kendisinin çizdiği yoldan sapmadan, hedeflerimize azimle, yılmadan, hep birlikte ulaştık. Bu yüzden özlemimizi, duygularımızı, sevinçlerimizi, kalbimize gömerek yolumuzda ilerliyoruz. Sizlere bu zor yolculukta, bize eşlik ettiğiniz, bugün burada minnet ile toplandığınız için saygılarımı sunuyorum" dedi.

Celal Aras'ın eşi Meral Aras, 30 yıllık eşi ve hayat arkadaşı Celal Aras'ın sevgiyle anıldığı gecede, belgesel filmin gösteriminden önce sahne alarak, eşinin başarılı bir işadamı, saygı değer bir patron olduğu kadar, çok da iyi bir insan, özverili bir baba ve sevgili bir eş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Celal Aras, yüksek vasıfları nedeniyle hayranlık duyduğum bir insandı. Ancak, düşlediği hedefleri yakalamak, sıfırdan var ettiği şirketini zirveye çıkarmak, zirveye çıktığında bununla yetinmeyerek
daha yüksekleri hedeflemek adına sağlığını heba edercesine çalışırdı. O, 24 saatin yetmediği insanlardandı. Sadece bitmeyen enerjisiyle değil, güçlü sezgileri ve ön görüsüyle de beni şaşırtırdı. İnsanları efsane yapan, hayattayken yaptıklarıdır. Ve bir efsane var dağların, okyanusların ötesinde, yaşadıkları ve yaptıklarıyla gelecek nesillere örnek. Umarım Celal Aras'ı örnek alırlar, ufukları geniş, amaçları gerçekçi ve yaşamları tüm kainatı saracak kadar, sevgi, saygı ve başarılarla dolar."

Öte yandan Celal Aras'ın en büyük arzularından birinin Türkiye'nin kültür ve eğitim hayatına katkıda bulunacak bir vakıf kurmak olduğunu, hayattayken gerçekleştiremediği bu arzusunu yeni gerçekleştirdiklerini açıklayan Baran Aras, vakfın kuruluş amacını şöyle özetledi: "Onun anısını yaşatmak amacıyla kurduğumuz Celal Aras Eğitim ve Kültür Vakfı çok yakında hizmete girecek. Kurucu başkanlığını Sayın Meral Aras'ın yaptığı vakfın öncelikli hedefi, ülkemize binlerce, milyonlarca Celal Aras kazandırmak için, yürekleri ışıltı dolu gençlerimizin ve çocuklarımızın evrensel boyutta eğitimlerinin desteklenmesi olacaktır. Aydınlanmanın yolunun sürekli öğrenmekten geçtiğini, gerçek güce bilgiyle ve bitmeyen bir merak duygusuyla ulaşılacağını her fırsatta dile getiren babam Celal Aras'ın adına yakışır bir vakfı ülkemiz insanlarının hizmetine sunmaktan dolayı mutluyuz."

Anma Gecesi'nde Senfoni Orkestrası, Celal Aras'ın en çok sevdiği Kafkas türkülerini yorumlarken dans grubu da Kafkas danslarıyla senfoniye eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 12:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?