4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çelik: Tuzlaya neşter vurulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sık sık kazalar ve işçi ölümlerinin yaşandığı Tuzla Tersaneler bölgesinde radikal kararlar alacaklarını söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik İstanbul'da Tuzla Tersaneler Bölgesi'ndeki iş kazasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Çelik, firmanın test işini 2 kişi ile yapması gerekirken 19 kişi bindirilmesinin izahı olmadığını belirterek, “Bu bir iş kazası değil, burada mühendislik hatası vardır. Tuzla'ya mutlaka neşter atılmalıdır. Burada para kazanacağız diye, burada olan acı olaylara hükümet olarak bakanlık olarak göz yumamayız. Tersanede olan olay işçi-işveren ilişkisinde bir olay değil, müfettişlerimiz bu açıdan olayı soruşturuyor. Kazada organizasyon ve koordinasyon eksikliği var. 19 işçinin filikaya bindirilmesini izah etmekte zorlanıyoruz. Uzmanlık gerektiren işlerde taşeron kullanılamaz” dedi.

Çelik, Tuzla Tersane bölgesi ile ilgili olarak radikal kararlar alınacağını ve çözüm için buraya köklü bir şekilde neşter vurulacağını belirtti.

Devam edecek...

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:33:24
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?