4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çelik'ten Cemevi jesti

Yazarlarımızdan Mehmet Metiner köşesinde Kağıthane ilçesi Nurtepe mahallesindeki Cemevi sorunun çözülmesini işledi. İşte Metiner'in yazısı:

İstanbul Kağıthane ilçesi Nurtepe mahallesinde Alevi yurttaşlarımızın yaptırdığı bir Cemevi yıllardan beri sorunlu. Çünkü Cemevi inşaatının yapıldığı yer (Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı 1-119 pafta, 4806 ada 1 nolu parsel), imar planlarında ilköğretim tesis alanı olarak görünüyor. Alevi yurttaşlarımızın Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptıkları plan tadilatı başvurusuna Kağıthane'nin AK Partili Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da yoğun destek vermiş. Önergenin Büyükşehir Meclisi'nden geçmesi yetmiyor tabii.

Asıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı gerekli. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi yazı ile iletiliyor. İşte burada Bakan Doç. Dr. Hüseyin Çelik devreye giriyor. Önüne bu talep gelir gelmez hemen ilgili Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Abdussamet Arslan'ı çağırarak talimat veriyor.

Talimatı alan Arslan ise hiç vakit geçirmeden Bakanlığın olur yazısını hazırlayıp imzaya sunuyor. İşte 5 Şubat 2008 tarihli Bakan Hüseyin Çelik imzasıyla İstanbul Valiliği'ne gönderilmek üzere hazırlanan resmi yazının ilgili cümlesi aynen şöyle:

"Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına kayıtlı taşınmazın plan tadilatı ile okul alanı vasfının ve kültürel tesis alanına dönüştürülmesi uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." Bakan Çelik'i bu anlamlı davranışından ötürü kutluyorum.

Bugün
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 08:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?