30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Cem Garipoğlu teslim oldu

Başı kesilerek öldürüldükten sonra cesedi İstanbul Etiler'deki bir çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut cinayetinin firari katil zanlısı Cem Garipoğlu, 197 gün sonra, avukatı tarafından Bahçelievler'de Emniyet'e teslim edildi. Daha önce Rusya, Ermenistan gibi ülkelere kaçmış olabileceği söylenen Garipoğlu'nun, aslında Türkiye'yi hiç terk etmemiş olabileceği yorumları yapılıyor.

SON DURUM: Garipoğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkarıldı. Garipoğlu'nun emniyetten çıkarılışı sırasında çok sayıda basın mensubu görüntü almaya çalıştı.

Bitkin olduğu gözlenen kısa saçlı ve sakallı Garipoğlu'nun kot pantalon ve siyah mont giydiği görüldü. Elleri kelepçeli halde emniyete ait sivil bir araca bindirilen Garipoğlu hastaneye doğru yola çıkarıldı. Garipoğlu sağlık kontrolünün ardından Emniyet'e geri getirildi.

Garipoğlu'nun kanun gereği doktor kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilecek.

İlk sözleri: "Babam için üzülüyorum"

Cem Garipoğlu'nu E5 kenarındaki bağlantı yollarından birinden teslim alan aile avukatı Aytekin Kaya, CNN TÜRK muhabiri Hakan Tunç'a yaptığı açıklamada, Garipoğlu'nun ilk sözlerinin "Babam için üzülüyorum" olduğunu söyledi.

Kaya, yolda Garipoğlu'na bir isteği olup olmadığını sorduğunu, Garipoğlu'nun sucuk ekmek yemek istediğini söyledi.

Yetkililer gururlu

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde açıklama yapan İstanbul Valisi Muammer Güler, Garipoğlu estetik geçirdi mi, yurtdışına çıktı mı, kim teslim etti sorularını yanıtladı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, "Her gün daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı" dedi.

Baba Karabulut:

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, "Emniyet teşkilatımızı ve diğer yetkilileri tebrik ediyorum. Çok sevinçliyim. Devletimiz sözünü tuttu" dedi.

Avukat Zorba: "En çok 24 yıl alır"

Karabulut ailesinin eski avukatı Faruk Zorba, yaptığı açıklamada, bu tür suçlarda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini, ancak Cem Garipoğlu'nun yaşının küçük olması nedeniyle alacağı en ağır cezanın 24 yıl hapis olacağını belirtti.

CNN-AJANSLAR
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 09:31:41
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 09:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?