6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Cem Garipoğlu'na şırıngalı saldırı

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu ilk kez hakim karşısına çıktı. Münevver Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut duruşma sırasında Cem Garipoğlu'na şırıngayla saldırdı.


ENVER KARABULUT, CEM'E SALDIRDI

Duruşmanın başında Cem Garipoğlu'na iddianame okundu ve ardından Garipoğlu'nun savunması istendi. Cem Garipoğlu ayağa kalkarak savunmasını yapmaya başladı. Cem Garipoğlu'nun 'Kendisiyle bir yıl önce tanıştım, 5 ay önce de sevgili olduk' sözlerinin ardından Münevver Karabulut'un kardeşi yerinden fırlayarak Cem Garipoğlu'na saldırdı.

Münevver Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut'un elinde bir şırınga olduğu ve şırıngadan bir sıvı fışkırttığı görüldü. Enver Karabulut apar topar gözaltına alındı ve salondan çıkartıldı. Baba Süreyya Karabulut yaşanan bu gelişmelerden ötürü fenalaştı. Mahkeme Başkanı duruşmaya devam edilip edilmeyeceğine karar verecek.

MUHABİRLER DURUŞMA SALONUNA ALINDI

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, öldürülen Münnever Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut ile ailenin avukatları Altan Altınyurt, Beliz Özkan, Rezan Epözdemir ile tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın da duruşma salonunda olduğu görüldü. Öte yandan, duruşma salonuna Anadolu Ajansı ve TRT'nin de aralarında bulunduğu 10 basın kuruluşundan sadece muhabirler alındı. Duruşma başlamadan önce salona girmek isteyen gazeteciler ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

GAZETECİLER ADLİYE BAHÇESİNDEN ÇIKARILDI

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden Bakırköy Adliyesine getirilen Garipoğlu, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyedeki nezarethaneye konuldu. Basın mensupları ilk defa yapılan bir uygulamayla adliye sarayının bahçesinin dışına çıkartıldı. Talimatı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül’ün verdiği belirtildi.

SADECE GÖZ GÖZE GELMEK İSTİYORUM

Cem Garipoğlu’nun içeri girmesinin hemen ardından Münevver Karabulut’un annesi Nagihan Karabulut, babası Süreyya Karabulut, avukatları Rezan Epözdemir ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal birlikte Adliye Sarayı’na geldiler. Ön kapıda açıklama yapan Süreyya Karabulut, Cem’in kayıp olduğu 197 günü ve bunların arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi. Nagihan Karabulut ise "Sadece göz göze gelmek istiyorum" dedi.

AVUKATA PROTESTO


Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya, duruşma için geldiği Bakırköy Adliyesi önünde protesto edildi. Yaklaşık 20 kişilik bir grup, Kaya'ya "Adalet parayla satın alınmaz" şeklinde bağırdı. Protesto karşısında herhangi bir tepki göstermeyen Kaya, sessizce adliyeye girdi.

DHA-AA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?