3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Cem Karaca anısına

Anadolu rock ve folk müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın 64. doğum günü bu akşam saat 20.00’de Akatlar Kültür Merkezi’nde kutlanacak.


2004’te kaybettiğimiz sanatçı için düzenlenen gecede Karaca’nın son grubu “Yol Arkadaşları” üyeleri, sanatçının sevilen eserlerini yorumlayacak. Geceye Müjde Ar, Asu Maralman, Baha Boduroğlu, Bora Gencer, Cahit Berkay, Can-Ceyhun- Sümer üçlüsü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Garo Mafyan, Genco Sabancı, Gürkan Vural, İlham Gencer, İzzet Öz, Korkut Koray, Mehmet Soyarslan, Murat Kekilli, Nil Burak, Orhan Kahyaoğlu, Ohannes Kürkçü ve Serap Aksoy Gürkan katılıyor.


Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinin kırkıncısı, 64. doğum günü nedeniyle, 2004 yılında kaybettiğimiz Cem Karaca’ya ayrıldı.
Besteleri ve onları yorumlama şekliyle müziğimizde çığır açan Karaca için hazırlanan “Ustalara Saygı” gecesine sanatçı ile çeşitli çalışmalar yapan, dostu ya da hayranı olan konuklar, Karaca’nın farklı yönlerine dair değerlendirmelerini ve anılarını aktaracak.

Cem Karaca’nın; Ayhan Yener, Aydın Şeref, Bülent Ay, Nevzat Yılmaz ve Zafer Şanlı’dan oluşan son grubu “Yol Arkadaşları” da hem sanatçının sevilen eserlerinden örnekler yorumlayacak, hem de program boyunca sahneye gelen müzisyen konuklara eşlik edecek. 

RESİMDEKİ GÖZYAŞLARI


Faruk Şüyün’un hazırlayıp yöneteceği, Selen Domaç’ın sunacağı gecede dia gösterisi de gerçekleştirilecek. Gecede Cem Karaca’nın Almanya dönemi çalışmalarından daha önce yapılan, yayımlanmamış kayıtlarından bölümler sunulacak ve hayatından kesitler aktarılacak.

Program:
Tarih : 7 Nisan 2008, Pazartesi
Saat : 20.00
Yer : Akatlar Kültür Merkezi, Melih Cevdet Anday Sahnesi
Zeytinoğlu Caddesi No: 8 Etiler

kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 14:54:12
Güncelleme :7 Nisan 2008 Pazartesi 15:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?