30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Cemevi önünde eylem

Ümraniye, Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan boş arazide yapımına başlanan Kazım Karabekir Cemevi'nin Ümraniye Belediyesi ekipleri tarafından yıkılacağını öğrenen halk, gece saatlerinde cemevi önünde toplanarak eylem başlattı.

Ümraniye'de yapımına başlanan Kazım Karabekir Cemevi'nin Ümraniye Belediyesi'ne bağlı ekipler tarafından yıkılacağını öğrenen halk, gece geç saatlerde inşaat sahasında bir araya gelerek, eylem başlattı. Dernek Başkanı Düzgün Gökçe, "Halk tarafından kurulan, aşağı yukarı 8-9 aylık bir derneğiz. Ben de başkan olarak seçildim. Biz tabii ki belediye başkanımızla birçok defa diyaloga girmek istedik. Bir-iki sefer görüştük. Bölgemiz tapusuz bölgedir. İmarı yoktur. Bütün bölge öyledir. Burada, karşı mahallemizde bir sürü inşaat yapıldı.

Biz de bunları göz önüne alarak, nasıl olsa yapılıyor dedik. Burası 15-20 seneden beri boş duruyordu, arsa olarak bize bağışlanılmış bir yerdir. Arka tarafta bir inşaat yapılmış ona müdahale etmemişler. Zabıta arkadaşlar 'orayı da yıkacağız' demiş. Bu da halk tarafından duyulmuş. Tabi ki biz hiçbir zaman halkımızın polisle karşı karşıya gelmesini istemeyiz. Polis de bizim, halk da bizim. Diyalog yollarını istiyoruz. Hasan başkanımızla bu akşam görüştük.

Kendisi kesinlikle diyalog yolu olmadığını, burayı yıkacağını belirtti. Bu da bizi üzdü. Biz istiyoruz ki diyalog yoluna gidelim" ifadelerini kullandı.
Öte yandan yıkım kararı çıkan cemevi inşaatının önünde halkın gergin bekleyişi devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?