17
Nisan
2024
Çarşamba
İSTANBUL

CEO'da bunu yaparsa...

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı bir kadın CEO oldu. Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi kadın CEO'ya iki ayrı bankadan çektirdiği 375 bin lira parayı çöpe bıraktırdı.

Bununla yetinmeyen şüpheli CEO'nun evinde bulunan ve yaklaşık 500 bin dolar değerindeki ziynet eşyasını bir torbaya koyarak başka bir çöp kutusuna bırakmasını sağladı. Polis şüpheliyi bulmak için operasyonlara başladı. İstanbul'da büyük bir şirkette CEO olarak çalışan ismi açıklanmayan bir kadın dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu.

Banka hesaplarının ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığına inanan Şişli'de oturan kadın CEO'nun Etiler'de iki ayrı banka şubesinden toplam 375 bin lira çekerek kendisine söyleyenen çöp tenekesine bıraktığı öğrenildi. Olay sırasında telefonu hiç kapatmayan şüphelinin "evinizdeki mücevher ve altınları kontrol edeceğiz " yalanına da inanan kadın CEO'nun bu kez yaklaşık 500 bin liralık ziynet eşyasını bir torbaya koyarak Beşiktaş bölgesinde bir çöp tenekesine bıraktığı belirtildi.

Dolandırıldığını anladıktan sonra polise başvuran kadın CEO'nun "Bu şekilde dolandırıldığıma inanamıyorum." dediği öğrenidi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü dolandırıcılık yapan kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söylediler.

Dolandırıcılar paraları 'çöp'e istiyor!

İstanbul'da kendilerini savcı, polis gibi gösterip, telefonla aradıkları kişilerden, para ya da ziynet eşyası isteyen dolandırıcıların, son aylarda dolandırdıkları kişilerden para ve ziynet eşyalarını çöp kutularına bırakmalarını istedikleri öğrenildi.

Bu yöntemle gerçekleştirilen son dolandırıcılık olaylarından biri Kadıköy'de gerçekleşti. Dolandırıcıların kurbanı olan H.E.'nın içinde 80 bin dolar bulunan poşeti çöpe bırakması güvenlik kameralarına da yansıdı.

Telefon’da kendilerini polis, savcı yada hakim olarak tanıtarak kandırdıkları vatandaşların para ve ziynet eşyalarını çalan dolandırıcıların son aylarda tahsilatlar sırasında banka havalesi uygulamasını bırakarak bir torba içinde “Çöpe bıraktırma yöntemini uygulamaya başladıkları tespit edilmişti.

Şüphelilerin izledikleri bu yöntem güvenlik kameraları tarafından geçtiğimiz ay içinde saniye saniye görüntülendi.

BÖYLE DOLANDIRIYORLAR

Görüntülerde telefonla konuşarak Kadıköy’de bir parka gelen mağdur kadın H.E. önce bir banka oturuyor. Emekli olduğu öğrenilen H.E. telefonda kendisini “Komiser Murat" olarak tanıtan bir kişinin verdiği talimatlar gereği Beşiktaş’tan vapura binerek geldiği Kadıköy’deki bir parkta elindeki poşeti bankın yanında bulunan çöp tenekesine bırakıyor.

Kadın daha sonra yine telefonla konuşarak banktan kalkıp hızla uzaklaşıyor. Kadının banktan kalkmasından kısa süre sonra 10 metre kadar yakında bekleyen bir kişi aynı çöp tenekesine bir şey atıyormuş gibi yaparak içinde para ve ziynet eşyaları bulunan çantayı alıyor ve oradan uzaklaşıyor. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirttiler.

....
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2013 Salı 16:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?