7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Cerrah: Alışveriş merkezlerine saldırı ihbarları asılsız

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, alışveriş merkezlerine bombalı saldırı düzenleneceği yönündeki ihbarların asılsız olduğunu belirterek, "Herkes alışverişini düzenli şekilde yapabilir. Vatandaşların içi rahat olsun" dedi.
Konuşmasında, dünyanın her yerinde yılbaşı ile ilgili geniş güvenlik tedbirlerinin alındığına dikkat çeken Cerrah, "ABD bile turuncu alarma geçip vatandaşlarını uyardı. Biz de öyle bir şey olmuş olsa uyarırız. Ama bizim böyle bir beklentimiz yok. Türkiye’de eylem olmaz dersek de yanlış olur. Biz elimizde somut bir şey olmadığı halde tedbirlerimizi alıyoruz. Bir gelişme olursa bunu sizlere ve halkımıza mutlaka duyurur, uyarırız" dedi.

İstanbul’daki bombalı saldırılarla ilgili yakalanan ve örgütün bilgisayarcısı olduğu ileri sürülen bir kişi ile ilgili basın mensuplarının soruları üzerine de Cerrah, "Müsaade edin onların araştırmasını daha iyi bir şekilde yapalım. Bu tip şeyler araştırmanın sonuçlarını etkileyecek görüşmeler. Sizlere önümüzdeki günlerde açıklama yapacağız" yanıtını verdi.

Bombalı saldırılarla ilgili aranan 6 kişinin teslim olacağı yönündeki sorular karşısında ise Cerrah, "Onları biz alacağız" dedi.

Celalettin Cerrah, sözlerini şöyle noktaladı:

"Asılsız bir bomba ihbarını dışarı sızdırdığı gerekçesiyle görevinden alınan Özel Güvenlik Şube Müdürü Orhan Kar’ın görev yeri değiştirildi."

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 14:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?