3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Cerrah'ın trafik sorununa çözüm önerisi

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'un trafik sorununun çözümüne ilişkin, “trafikte 10-15 yaş üzerinde araç olmaması, eski araçlardan daha fazla vergi alınması ve hurdaya ayrılan araç sayısı kadar yeni plaka verilmesi” önerilerinde bulundu.

Cerrah, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'da her gün en az 350-400 yeni aracın trafiğe çıktığını belirtti.
 
Kentte 2 milyon 500 binin üzerinde aracın trafikte olduğunu ve bu araçlara her geçen gün yenilerinin eklendiğini söyleyen Cerrah, “İstanbul trafiğinde 10-15 yaş üzerinde araç olmamalı, eski araçlardan daha fazla vergi alınmalı ve hurdaya ayrılan araç sayısı kadar plaka verilmeli. Yani diyelim ki bugün 10 araç hurdaya çıktı, bu sayıda yeni araç da trafiğe çıkmalı. Vergilerde değişiklik yapılarak, İstanbul cazip olmaktan çıkartılmalı” dedi.

YAŞLI ARAÇLAR

Yaşlı araçların akaryakıtı daha fazla yaktıkları gibi trafikte de sorunlar yaşattığını vurgulayan Cerrah, şöyle devam etti:
 
“İstanbul trafiğinde 5 yaşın üzerinde çok sayıda araç var. Trafikte bulunan araçların üçte ikisine yakınını yaşlı araçlar oluşturuyor. 30 bin YTL'ye alamayacağınız bir aracın 5 ile 10 yaşındaki ikinci elini 5-6 bin YTL'ye alabilirsiniz. 10 yaşında aldığın araca 100 YTL vergi verirsin, yeni alacağın bir araca 3-5 bin YTL vergi verirsin. İstanbul'da bu uygulamanın tersi olmalı, eski araçlarda vergi artırılmalı, yeni araçlarda azaltılmalı.”

Trafik sorununun en önemli çözümünün toplu taşımacılık olduğunu ifade eden Cerrah, tramvay ve metro gibi ulaşımın hızla artırılması gerektiğini, ayrıca yeni yollarla birlikte otopark alanları da yapılarak trafiğin bir nebze de olsa rahatlayabileceğini kaydetti.
A.A
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 14:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?