30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çete, otoparkı doldurdu

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çetenin çaldığı 31 otomobili Çanakkale, İzmir, Manisa, Muğla, Samsun, Kocaeli, Konya, Elazığ, Sakarya ve Tekirdağ'dan İstanbul’a getirdi.

Polisin operasyonla çökertiği hırsızlık çetesinin, makine mühendisi Mehmet Ali Yıldırım'dan 10 ay önce İstanbul'da çaldığı otomobil, Çanakkale'de bulundu. Otomobil çalındığında siyah renkli ve otomatik vitesliydi. Ancak hırsızlar vitesi düze çevirmiş, bir de otomobili yeşile boyamıştı. Otomobili üzerindeki değişiklikleri görünce üzülen Mehmet Ali Yıldırım, “Ama ne yapalım buna da şükür. Bulunduğuna çok seviniyorum. Yalnız ben yeşil rengi hiç sevmem. Hem bu nedenle hem de çalındığı için aracı en kısa zamanda satıp yeni bir tane alacağım” dedi.

Oto hırsızlık Büro Amirliği polisleri, önceki gün Eyüp'te bastıkları yerde çetenin başındaki Gürol K. (65), oğulları Gökhan K. (32), Gürhan K. (36) ve Fehmi V.(59), Yaşar K.'yı (42) yakaladı. Şüphelilerin Eyüp'teki tamirhanesinde çok sayıda çalıntı otomobil parçaları ele geçirildi. Çetenin başındaki Gürol K.'nın 1,5 ay önce başka bir oto hırsızlığı operasyonunda gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Polisin belirlemesine göre çete üyeleri önce tamir edilmeyecek kadar ağır hasarlı otomobilleri satın alarak tamirhanelerine çektirdi. Çete üyeleri sonra sokak sokak dolaşarak bu araçlarla aynı model ve renkte otomobilleri tespit etti. Bu otomobilleri geceyarısından sonra çaldıklar. Bu otomobile, satın aldıkları hurda otomobillerin motor ve şase numarasını taktılar. Change denilen bu işlemden sonra otomobilleri diğer illere götürerek sattıklar.

POLİSLER, POLİSİ DURDURDU

Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çetenin çaldığı 31 otomobili Çanakkale, İzmir, Manisa, Muğla, Samsun, Kocaeli, Konya, Elazığ, Sakarya ve Tekirdağ'dan İstanbul’a getirdi. Bu otomobiller, değişen motor ve şase numaralarının belirlenmesi için kriminal laboratuvarına gönderildi. Polis ekiplerinin çalıntı araçları İstanbul’a getirirken ilginç bir olay meydana geldi. Çalıntı araç konvoyu Kocaleli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından durduruldu. Karşılarında onlarca çalıntı araç gören polisler İstanbullu meslektaşlarının kimliklerini göstermesine rağmen konvoyun hareketine izin vermedi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı görev kağıtları gösterildikten sonra konvoyun hareketine izin verildi.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 15:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?