6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Çete işvereni'ne sıkı takip

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker iddianamesini hazırlayan savcılar, mafyadan yardım isteyenleri ’çete işveren’ olarak tanımlıyor.

Organize suç örgütü kurduğu iddiasıyla tutuklanan Sedat Peker ve 70 adamı hakkında açılan davada sanıklar hakkında 6 ay ile 62 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamenin çarpıcı bölümlerinden biri de çeteden yardım isteyenlerle ilgili saptamalar.

İddianamede çete üyelerine başvurarak onlardan yardım isteyenler suç örgütünün işvereni olarak tanımlanıyor ve hukuki durumları tartışılıyor.

İşveren-suç örgütü ilişkisi


İddianameye göre bu tanıma giren kişilerin örgüt ile sürekli bir birlikteliği yok.


’Çete işverenleri’, örgüt üyelerine sağlayacakları menfaat karşılığında kendi menfaatlerini temin kastı ile hareket ediyor. Menfaatlere ulaşıldığı takdirde ’çete işvereni’nin örgüt ile olan ilişkisi son buluyor.


’Çete işverenleri’, yardım ve yataklıkla da suçlanamıyor.


Peker çetesinden yardım isteyenlerin suçlandığı konu ise manevi iştirak...

Kelebek operasyonu soruşturmasında bir gazeteci ifade verdi

Bu arada Alaattin Çakıcı dosyasındaki gizli belgeleri açıkladığı iddia edilen Milliyet gazetesi muhabiri Tolga Şardan, Sedat peker grubuna yönelik ’kelebek operasyonu’ soruşturması kapsamında da ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’a ifade veren Şardan, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Şardan’ın iki yıldan üç yıla kadar hapsi istenebilir

Çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele yasasının gizlilik maddesini ihlal ettiği öne sürülen Şardan hakkında, aynı maddeden Çakıcı dosyasında da dava açılmıştı. Şardan hakkında Peker soruşturması kapsamında da dava açılırsa, iki yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.
cnn türk
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 16:54:28
Güncelleme :30 Kasım 2004 Salı 17:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?