3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Çete lideri emlakçı gözaltına alındı

Üsküdar'da emlakçılık adı altında silahlı çete faaliyeti içerisinde oldukları ileri sürülen Ş.A. ve 6 adamı 4'ü ruhsatsız biri pompalı 7 tabancayla birlikte ele geçirildi. 

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Üsküdar'da emlakçılık yapan İbrahim Özdemir'in 08 Ağustos 2005 tarihinde otomobilinin kurşunlandığı, 2 Aralık 2006 tarihinde ise uğradığı silahlı saldırıda yaralanması olayıyla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi. Arazi mafyası oldukları öne sürülen çeteye yönelik yapılan operasyona "Kartal" adı verildi. Soruşturmada saldırıya uğrayan emlakçı Özdemir'in kendisi gibi emlakçılık işiyle uğraşan Ş.A ve adamları tarafından vurulduğu belirtildi. Ş.A. ve adamlarının Üsküdar, Ümraniye ve Sultanbeyli'de kurduğu çeteyle arazi satışlarında devreye girerek üzerlerine almaya çalıştıkları ileri sürüldü. 

Öte yandan Ş.A ve adamları Balıkesir Altınoluk Beldesi'nde oturan Tayfur Erdal Bayal'ı Sultanbeyli'de dedesinden kalan 280 bin dönüm arazinin satışını vermesi için tehdit ettikleri ortaya çıktı. Bu olaylarla ilgili uzun süre izlenen sözde emlakçı Ş.A ve adamları T.O, M.K, M.Y, K.S.A ve A.B'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde ve üst aramalarında 4'ü ruhsatsız biri pompalı 7 tabanca, 3 adet bıçak, 1 adet el telsizi, 1 adet sahte kimlikle, 158 adet değişik çap ve markalarda fişekler ele geçirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 17:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?