2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Çete operasyonu:7 kişiye gözaltı

Pendik ve Tuzla'da tehdit yoluyla haraç alma, gasp, silahlı saldırı, yaralama ve darp olaylarına karıştıkları öne sürülen 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Tuzla tersanesindeki gemi inşa şirketleri başta olmak üzere bölge esnafından baskı, sindirme, tehdit ve silahla yaralama gibi yöntemlerle haraç aldıkları, iş yerlerine el koydukları ve sergiledikleri yöntemlerle vatandaşları mağdur ederek haksız kazanç temin ettikleri ileri sürülen çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik “Şah” adı altında çalışma başlatıldı.
Özellikle Pendik ve Tuzla'da faaliyet gösterdikleri belirlenen suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 1'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde, bulundukları iş yeri ve evlerinde yapılan aramalarda, 1 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 1 adet Baretta marka uzun namlulu tam otomatik silah, 1 tabanca, bilye atar hale getirilen 1 adet kurusıkı tabanca, 1 sahte pasaport ve 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Gözaltına alınan bu kişilerin, bu yıl içinde Tuzla tersanesinde gemi inşaat firması sahibi 4 ayrı kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi, bir gemi inşaat firması sahibinin otomobilinin kurşunlanması, bir gemi inşaat firması sahibinden tehdit yoluyla 10 bin ABD doları alınması, Tuzla'da ikamet eden bir iş adamından tehdit yoluyla 25 bin YTL para gasp edilmesi, bir gece kulübünün basılarak meydana gelen silahlı çatışma sonucu iş yeri çalışanı 2 kişinin yaralanması, bir başka gece kulübünün ölüm tehdidi ve silah zoru ile ele geçirilmesi ve gemi inşaat firması sahibi bir kişiden tehdit yoluyla 30 bin 700 YTL para alınması olaylarına karıştıkları ifade edildi.

Aralarında suç örgütü elebaşı olduğu ifade edilen Z.A. ile kardeşi S.A. ve kızkardeşi N.A'nın da bulunduğu 7 kişi, emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlandığı için adliyeye gönderildi.
A.A
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 14:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?