3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Çete operasyonu

Beyoğlu ve Şişli'de gece kulüpleriyle çeşitli eğlence merkezlerini tehditle haraca bağladıkları tespit edilen bir şebeke çökertildi.
 
"Sis" adı verilen operasyonda şebeke lideri N.D. ve beraberindeki elemanlarının yakalanabilmesi için şebeke, polis tarafından 1 yıl boyunca izlemeye alındı. Aralarında şebeke lideri N.D.'nin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınırken, grubun yöneticin kadrosundaki 6 kişinin hala cezaevinde olduğu ve dışarıdaki adamlarını yönlendirdiği ortaya çıktı.
 
Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, umuma açık mekanlardan haraç topladıkları iddia edilen çeteye yönelik operasyon başlattı. 1 yıl süren çalışmalarda teknik takibin yanı sıra gizli görüntü ve kayıt teknikleri de kullanan polis ekipleri, belirlenen adreslere baskın yaptı. "Sis" adı verilen operasyon kapsamında aralarında çete lideri N.D.'nin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.
 
Operasyonda şahısların ev, üst ve gösterdikleri adreslerde yapılan aramalarda 2 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca, bu silahlara ait 21 adet mermi , bir adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet çakı, bir miktar Hint keneviri ve esrar ele geçirildi. Örgütün yönetimindeki 6 kişinin başka suçlardan tutuklu bulunduğu ve şebekeyi cezaevinden yönlendirdikleri belirlendi.
 
12 ayrı suça karıştıkları belirlenen şahıslar, adliyeye sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 13:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?