2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Çetenin lideri Dr. Svetlana

82 adrese yapılan baskınla çökertilen fuhuş çetesinin yasadışı örgüt gibi yapılandığı ortaya çıktı. Rus doktor Svetlana K.’nın lideri olduğu çetenin pazarladığı yabancı uyruklu kadınlar arasında, doktor, mimar ve avukatlar bile var.

İSTANBUL’da 11 ayrı ilçede 82 adrese yapılan eş zamanlı baskınla çökertilen yabancı uyruklu kadın çetesinin başında bulunan Rus uyruklu Svetlana K.’nın ülkesinde doktor olduğu belirlendi. Ayrıca kadınları pazarlayan 39 kişi ile pazarlanan 84 yabancı uyruklu kadın arasında 1 doktor, 1 veteriner, 1 laborant, 1 psikolog, 1 anestezi uzmanı, 1 mimar, 1 öğretmen, 2 avukat, banka eksperleri, ekonomistler ve üniversite öğrencileri var. Operasyon ile çetenin çalışma şekli de ortaya çıkarıldı.

Birbirlerini tanımıyorlar

Buna göre, yasa dışı bir örgüt gibi yapılanan çete içinde çalışan üyeler birbirlerini tanımıyor. Evlerde bekleyen kadınlar sadece kendilerini müşteriye götürecek şoförleri tanıyordu. Müşterilerinden aldıkları parayı bu şoförlere teslim eden hayat kadınlarına aylık ödeme yapılıyordu. Kadınları müşterilere taşıyan 7’si ticari 18 otomobile el konuldu. Svetlana K.’nın yardımcısı Rita G.’nin gözaltında olduğu 4 gün boyunca 2 yaşındaki kızına kadın polisler baktı. Aralarında çete lideri Svetlana K.’nın da bulunduğu 13’ü kadın toplam 17 kişi tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 13:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?