6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Çetin Doğan anjiyo oldu

ÇETİN DOĞAN ANJİYO OLDU

Balyoz davası kapsamında gözaltına alındıktan sonra hastanede tedavi altına alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, anjiyo oldu. Doğan'ın Avukatı Celal Ülgen, kılcal damarlarda tıkanmalar olduğu için kalbe az kan gittiğini belirterek, "Bu nedenle uzun süre ilaç tedavisinin uygulanması gerekiyor" dedi.

Siyami Ersek Hastanesi'nde tedavisi süren Çetin Doğan'a sabah saatlerinde yapılan kalyum testinin sonuçları kötü çıkınca, ikinci kez test uygulandığı ve bazı damarlarda daralma olması nedeniyle anjiyo yapıldığı öğrenildi. Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, "Bugün sabah saatlerinde kalyum testi yapılmıştı. Kalyum testinin sonucunda olumsuz birtakım veriler tespit edildiği için öğleden sonra ikinci kez kalyum testi yapılmasına karar verildi. Öğleden sonra yapılan kalyum testi sonucunda da bazı damarlarda daralma olduğu ve kalbin beslenemediği görüldüğü için zorunlu olarak anjiyoya girdi. Yarım saat kadar önce anjiyodan çıktı" şeklinde konuştu.

Kılcal damarlarda tıkanmalar olduğu için kalbe az kan gittiğini kaydeden Ülgen, bu nedenle Çetin Doğan'a uzun süre ilaç tedavisi uygulanması gerektiğini söyledi. Ülgen, "Eğer ilaç tedavisiyle başarı sağlanmazsa o zaman hangi yönteme başvurulması gerektiğine karar verilecek. Yarın hastanenin konseyi toplanarak bir karar verecek. O karardan sonra durumu tekrar sizlerle paylaşacağız. Çetin Paşa, yaklaşık 6 saat yatmak durumunda. Anjiyodan çıktığı için sabaha kadar da 3.5 litre su içmek durumunda" ifadelerini kullandı.

Ülgen, anjiyolarda yoğun bakıma gerek olmadığı için Çetin Doğan'ın normal odaya alındığını ifade ederek, "Ancak sürekli su içmesi gerekiyor. İki kez kalyum testinden geçirildiği için böbrekler üzerinde baskı yapmasın diye verilen ilaçları, yoğun bir şekilde su içerek atmaya çalışacak. Yarın tekrar durumuyla ilgili konsey karar verecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 17:23:04
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 09:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?