2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cevahir'den sonra yeni yatırım

İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezi’ni 750 milyon dolara satın alan Kuveyt devletinin İngiltere merkezli gayrimenkul şirketi St. Martins Property’nin CEO’su Nigel Brown, "Bu bizim tek kalemde yaptığımız en büyük yatırım. Uzun süreli bir yatırımcıyız. Önce Cevahir’i daha iyi bir konuma getireceğiz. Sonra da Türkiye’de diğer yatırımlarla ilgileneceğiz" dedi.

İSTANBUL Cevahir Alışveriş Merkezi’ni, geçtiğimiz aylarda 750 milyon dolara satın alan, Kuveyt devletinin İngiltere merkezli gayrimenkul şirketi St. Martins Property’nin CEO’su Nigel Brown, "Bu bizim tek kalemde yaptığımız en büyük yatırım. Uzun süreli bir yatırımcıyız. Önce Cevahir’i daha iyi bir konuma getireceğiz. Sonra da Türkiye’de diğer yatırımlarla ilgileneceğiz. Bu iki yıl kadar sürer" dedi. Cevahir’i uzun süre ellerinde tutmayı düşündüklerini açıklayan Brown, bazı sorunlarla ilgili olarak Cevahir Ailesi ile görüşmeleri sürdürdüklerini de vurguladı.

MEMNUNİYETİ ARTIRACAĞIZ: Cevahir’de yaşanan pek çok güvenlik skandalını ve bazı mağaza sahiplerinin alışveriş merkezini terk etmek istemelerini hatırlatmamız üzerine Nigel Brown şunları söyledi: "Çok üzücü olaylar yaşandı. Sağlık ve güvenlik konularına odaklanıyoruz. Pek çok değişiklik yaptık. Hálá Yönetimi daha iyi hale getirmek istiyoruz. Bütün mağazalar, perakendecilerin memnun olmasını istiyoruz. Bütün riskleri tespit ettik. Sağlık ve güvenlik sadece ziyaretçiler için değil çalışanlar için de daha iyi standartlara getirildi. Hem müşteriler hem çalışanlar hem de ziyaretçilerde memnuniyeti artıracağız."

YÖNETİM DEĞİŞTİ: Cevahir’deki yönetimi değiştirdiklerini vurgulayan Nigel Brown, yeni yönetimin memnuniyeti artırdığını aktardı. Gayrimenkul danışmanlık ve yönetim firması Jones Lang LaSalle Türkiye direktörü Richard Davies ise, değişen yönetimin fark yarattığını anlattı. LaSalle, "Buraday Cevahir ailesi sahipken sahip kim, yöneten kim belli değildi. Artık yönetim çok daha kolay. Yönetim merkezi burada ve herkes her an ulaşabilir" dedi. LaSalle, arka koridorlardaki mağazalara daha çok ziyaretçi çekmek için, orta vadede geri koridorları geliştireceklerini, uzun vadede ise banner (pankart) ve reklamlar yardımıyla tüketicinin dikkatini bu noktalara yönlendireceklerini söyledi.

ZİYARETÇİLER ARTTI: Bayramda ziyaretçi sayısını bir önceki yıla göre artırdıklarına dikkat çeken Brown "Geçen yıl Şeker Bayramı’nın birinci günü 38 bin, ikinci gün 51 bin, üçüncü günü ise 52 bin ziyaretçi gelmiş. Biz Cevahir’i aldıktan sonra bu ziyaretçi sayısı bayramın birinci günü 45 bine, ikinci günü 66 bine, üçüncü günü 65 bine çıktı. Bu her gün için ziyaretçi sayısının yüzde 25 civarında artması anlamına geliyor" diye konuştu.

YENİ YATIRIMLAR: Brown, kendi portföyleri içinde bugüne kadar tek kalemde yaptıkları en büyük yatırım olan Cevahir’de müşteri memnuniyetinin artırılmasının başarıyı garantileyeceğini söyledi. Brown, her konuda sadece yönetimle değil St. Martins’in bizzat kendi ekibiyle de konuşulabileceğini, kapılarının herkese açık olduğunu tekrarladı. Genç nüfuslu Türkiye’nin ekonomik gelişiminden memnuniyet duyduklarını anlatan Brown, başka yatırım alanları olarak ofis, alışveriş merkezi ve konutu önemsediklerini açıkladı.

İsmi değiştiremeyiz buna gerek yok zaten

ANLAŞMA şartlarına göre alışveriş merkezinin ismini değiştiremeyeceklerini hatılatmamız üzerine Nigel Brown, "Evet anlaşmada böyle bir madde var. Buradanın ismini değiştiremeyiz ama zaten buna gerek yok. Öyle ya ada böyle buranın ismi biliniyor" dedi.

Varlıkları 6 milyar doları buluyor

ST. Martins’in çoğu İngiltere başta olmak üzere Birleşik Krallık’ta, bunun yanında Fransa, Polonya ve Avusturya’da 15 tane gayrimenkulü bulunuyor. Varlıklarının değeri 6 milyar doları bulan St. Martins’in kökleri 1924’e kadar uzanıyor. Şirket Asya ve Avrupa’da yeni satınalmalara hazırlanıyor.

Herkesin gelmek istediği bir alışveriş merkezi yapacağız

CEVAHİR’i ilginç ve önemli bir alışveriş merkezi olarak tanımlayan Nigel Brown, "Çok daha iyi bir performans gösterebilir. Burayı herkesin gitmek istediği bir alışveriş merkezi yapacağız. Müşterilerimiz arasında çok sayıda turist var. Kaldığım otelde hangi alışveriş merkezine gidebilirim diye sordum. Bana burayı önerdiler" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 17:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?