30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Cezaevinde yangın tatbikatı korkuttu

Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verilmeden yapıldığı iddia edilen yangın tatbikatı paniğe neden oldu.

Görüş gününde cezaevinden dumanlar yükseldiğini gören mahkum yakınları büyük korku yaşarken, tatbikat olduğu söylenilen yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Ümraniye Cezaevinde yangın olduğu ihbarını alan Ümraniye İtfaiyesi tam takım olarak Hekimbaşı'daki Cezaevi kurumuna hareket etti. Cezaevine sirenler çalarak giren itfaiye ekiplerinin hemen ardından ambulans ve polis ekipleride bölgeye geldi.

Görüş günü olması nedeniyle mahkum yakınlarınında bulunduğu cezaevinde yaşanan hareketlilik paniğe neden oldu. Mahkum yakınları cezaevinden yükselen dumanları görünce olup biteni öğrenmek için basın mensuplarına sorular sormaya başladı. Tatbikat yapıldığını öğrenen mahkum yakınları görüş gününde böyle bir olayın olmasına tepki gösterirken, yakınlarını merak ettiklerini söyledi.

Kameralara konuşmayan cezaevi yetkilileri rutin yangın tatbikatı yaptıklarını söylerken, itfaiye ve sağlık ekiplerini tatbikattan haberi olmadığı öğrenildi. Basın mensuplarının telefonla aradığı itfaiye komuta merkezindeki görevlide telefonda kendilerine "tatbikat"la ilgili bir şey söylenmediğini yangın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye araçlarının gönderildiğini söyledi. Cezaevindeki itfaiye
ekipleri panik yaşanmasına neden olan yangına müdahale ederek söndürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?