6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Cezaevlerinde açık görüş yarın başlıyor

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hükümlü ve tutuklular yarın açık görüş yapmaya başlayacak.

Açık görüş kapsamında tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece ana, baba, kardeş, eş ve çocuklarıyla görüştürülecek.

Açık görüşler, görüş süresi bir saatten az olmamak kaydıyla, 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak.

Bazı cezaevlerinde açık görüş süresi beş gün

Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir-Buca, Konya ve Ümraniye E Tipi Kapalı cezaevinde kalan hükümlü ve tutuklulara, yarın ile 30-31 Ekim, 1-2 Kasım 2004 tarihlerinde olmak üzere beş gün açık görüş imkanı tanındı.

Afyon, Aydın, Bayrampaşa H Tipi, Bursa H Tipi, Çanakkale, Denizli D Tipi, Edirne, Erzurum E Tipi, Isparta, Kartal, Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla, Nazilli, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak, Yozgat Kapalı cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklular, yarın ile 30-31 Ekim, 1 Kasım 2004 tarihlerinde olmak üzere dört gün açık görüşten yararlanacaklar.

Diğer bütün ağır ceza merkezi cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklular yarın ile 30-31 Ekim 2004 tarihlerinde açık görüş yapacaklar.

Mülhakat cezaevlerinde (bir merkeze bağlı küçük cezaevleri) kalan hükümlü ve tutuklulara 30-31 Ekim 2004 tarihlerinde açık görüş yaptırılacak.

Açık görüş kuralları

Açık görüş kapsamında hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece ana, baba, kardeş, eş ve çocuklarıyla görüştürülecek.

Hükümlü ve tutukluların eşi olduğunu belirten kişilerden, resmi nikahlı eş olduklarına ilişkin belge istenecek. Hükümlü ve tutuklular ana, baba, eş, kardeş ve üçüncü dereceye kadar olan akrabaları, büyükbabası, büyükannesi ve torunlarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve Cumhuriyet başsavcısının izniyle görüşme yapabilecekler.

Belirtilen gün ve saatler dışında görüş yaptırılmayacak
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 14:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?