7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Cezaevlerinde bayram sevinci

Adalet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla yayınlanan konuya ilişkin genelgeye göre, Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, Diyarbakır E Tipi, Gaziantep E Tipi, İzmir Buca, Konya ve Ümraniye E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hükümlü ve tutuklular, 16-20 Kasım arasında 5 gün açık görüş yapabilecekler.

Afyon, Aydın, Bayrampaşa H Tipi, Bursa H Tipi, Çanakkale, Denizli D Tipi, Edirne, Erzurum E Tipi, Isparta, Kartal, Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla, Nazilli, Nevşehir, Samsun, Sivas, Uşak, Yozgat Kapalı cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara, 16-19 Kasım tarihleri arasında 4 gün açık görüş imkanı tanındı.

Diğer bütün ağır ceza merkezi cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara 16-18 Kasım tarihleri arasında 3 gün, mülhakat cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara ise 16-17 Kasım günlerinde 2 gün açık görüş yaptırılacak.

Sayıları ve konumları değerlendirilmek suretiyle, adli suçlardan hükümlü ve tutuklular ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası ve 4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası’na muhalefetten hükümlü ve tutuklular için ayrı gruplar oluşturulup, her grubun görüş günleri ve saatleri Cumhuriyet başsavcılıkları ile cezaevi idareleri tarafından tespit edilecek. Bu grupların, aynı zamanda ve aynı görüş mahallinde birlikte bulundurulmaması sağlanacak.

AÇIK GÖRÜŞ KURALLARI

Kınama cezası dışında disiplin cezası almış ve cezaları kaldırılmamış olan hükümlü ve tutuklular, açık görüşten yararlandırılmayacak. Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece ana, baba, kardeş, eş ve çocuklarıyla görüştürülecek. Hükümlü ve tutukluların eşi olduğunu söyleyerek görüş yapmak isteyen kişilerden, resmi nikahlı eş olduklarına ilişkin belge istenecek.

Ancak; ana, baba, eş, kardeş ve çocuğu olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabaları, büyükbabası, büyükannesi ve torunlarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla, Cumhuriyet başsavcısının izniyle görüşme yapmaları sağlanacak.

AA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 17:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?