2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Cezayı yediler, trafik açıldı

İstanbul trafiğinin son dönemde hiç olmadığı kadar yoğunlaşmasında özellikle ana yollardaki dokuz kavşak çalışması etkili oldu.

Ancak belediyenin kestiği toplam 2 milyon 91 bin YTL tutarındaki ceza, sorunu bir gecede çözdü.İstanbul'daki trafik yoğunluğu son günlerde sadece mesai saatiyle sınırlı değil. İstanbullu neredeyse günün her saatinde yoğun bir trafikle karşı karşıya.Bunun nedeni ise kentin birçok noktasında aynı anda süren metro ve kavşak yapım çalışmaları.

Kentin 50 ayrı noktasında kavşak inşaatları sürüyor.Aynı anda Marmaray dahil olmak üzere toplam 98 kilometrelik metro ve raylı sistem inşaatı var. Ancak bunlardan 9'u ana arterlerde yürütülüyor.Bu inşaatlardaki çalışmaların trafiği aksattığını tesbit eden belediye de Altyapı Çalışmaları Yönergesi'ne göre, 9 firmaya, toplam 2 milyon 91 bin 851 YTL ceza verdi.

Cezalar işe yaradı

Cezaların kesilmesinin üzerinden daha 24 saat geçmedi ki, sorunlar birbiri ardına çözülmeye başladı.

Seyrantepe - TEM Otoyolu'nda sürdürülen alt ve üst geçit yol kavşak inşaatını yürüten Ankara Beton San. ve Tic. A.Ş.'ye 600 bin 187 YTL ceza kesildi ve firma işi bir gecede tamamladı. Bu kavşak yarın devreye girecek.
Burada ayrıca yine bir gecede trafiği rahatlatacak yan yollar devreye girdi.





CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 17:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?