30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Cezayir'e kokain notası!

Cezayir’de iş yapan Ali Cenap Bayraktar’ın oğlu Mehmet Fatih Bayraktar’ın otomobilinde kokain bulunması, iki ülke arasında gerginliğe sebep oldu. Baba Bayraktar bunun bir tuzak olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı da, Cezayir’in Ankara Büyükelçisi’ne nota verdi.

CEZAYİR’de 11 yıldır peçete ve tuvalet kağıdı fabrikası bulunan Türk işadamı Ali Cenap Bayraktar, otomobilinde 0.3 gram kokain bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan oğlu Mehmet Fatih için üç aydır hukuk mücadelesi veriyor. Başının rüşvet isteyen bazı yetkililer ve ticari rakipleriyle derde girdiğini belirten Bayraktar, sekreterleri Sıdhoum Barka ve polis kocası Huveri Barka’nın kendilerine tuzak kurduğunu öne sürdü.

Bayraktar, oğlunun uyuşturucu kullanmadığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini, kokain poşetinin üzerinde sekreter Barka’nın parmak izi bulunduğunu, Oran polisinin oğlu hakkındaki suçlamayı geri çekmesine rağmen yargılamada bir değişiklik olmadığını söyledi. Ali Cenap Bayraktar, itiraz ettikleri halde oğlunun temyiz mahkemesine çıkarılmadığını savunarak, "Bize Cezayir gazeteleri sahip çıktı. Gazeteler, oğlumun davasını ’Masum Türk’ olarak sürekli gündemde tutuyor. Bu ülkede hukuk yerlerde sürününüyor" diye konuştu.

İstanbul’da yaşayan Elif Bayraktar ise mahkemenin ağabeyine altı ay ceza verdiğini, bunun üzerine üst mahkemeye itiraz ettiklerini ama bir sonuç çıkmadığını söyledi. Bayraktar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün devreye girmesiyle iki hafta önce Cezayir’in Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığını ve nota verildiğini belirtti.

Elif Bayraktar, 10 Ocak’ta bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak olan TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan ağabeyinin kurtarılması için girişimlerde bulunmasını da istedi. Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği’nde görevli 2’nci Müsteşar Doğan Döver de Dışişleri Bakanlığı’nın nota verdiğini doğrulayarak, narkotik ve telefon konuşmaları dökümleri sonucunda Türk işadamına komplo kurulduğunun açık olduğunu belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 10:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?